110 godina Zagrebačkog velesajma

Zagrebački velesajam danas, 14. studenog, obilježava svojih prvih 110 godina postojanja! Zagrebački velesajam utemeljen 1909.godine, od svojih je početaka kultno zagrebačko mjesto koje je od svojih početaka međunarodno mjesto susreta, pokretač i promicatelj gospodarstva i poduzetništva, zamašnjak gospodarstva te zaštićeni spomenik kulture koji je više od stoljeća dio identiteta grada Zagreba. Kako bi se obilježila ova jubilarna godišnjica, danas je održana Svečana akedmija u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma. 

Svečana proslava započela je prikazivanjem filma koji je sumirao 110 godina Zagrebačkog velesajma,  podsjećajući na zanimljive kao i one manje poznate činjenice, trenutke i ljude iz života Velesajma. Direktorica Društva dr. sc. Dina Tomšić i gradonačelnik Grada Zagreba Milana Bandić, koji je ovom prigodom bio i u funkciji izaslanika predsjednice Republike Hrvatske, uručili su i povelje nagrađenima.

Gradonačelnik Bandić, pod čijim se pokroviteljstvom svečana proslava i održala, u svom je obraćanju naglasio:

Snaga Zagrebačkog velesajma kao mjesta susreta poduzetnika i građana, Zagrepčana i gostiju iz svih zemalja svijeta, slavne tradicije prošlosti i digitalne ekonomije budućnosti, prepoznata je daleko izvan granica naše domovine. Kad govorim o budućnosti, iza toga ne stoji prazna fraza, nego optimizam i povjerenje u snagu brenda Zagrebačkog velesajma i truda njegovih zaposlenika da stvore novu vrijednost za Grad Zagreb i Hrvatsku, što su svih ovih godina i pokazali.

Kako Obrtnička komora Zagreb ima dugodišnji i izuzetno uspješnu suradnju sa Zagrebačkim velesajmom, na Svečanoj akademiji prisustvovali su i predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić, potpredsjednik OKZ-a i predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar te Ivica Zanetti, član Skupštine Obrtničke komore Zagreb. 

Ovim putem, Zagrebačkom Velesajmu čestitamo 110 godina uspješnog rada!