Dođite na 16. Gastro Turopolja u Velikoj Gorici

Već šesnaest godina za redom u listopadu Velika Gorica i Turopolje živi u znaku gastronomije i vrhunskih okusa turopoljskih jela, te svih delicija koje pripremaju majstori velikogoričkih ugostiteljskih objekata i gostiju koji izlažu hranu svog kraja na  manifestaciji- gastro izložba i velikom nedjeljnom turopoljskom ručku.

Ove godine održava se 16.Gastro Turopolja u organizaciji Udruženja obrtnika Velika Gorica i Turističke zajednice Velike Gorice 15.10.2017. u centru Velike Gorice na Trgu kralja Tomislava, koji će  i ove godine postati velika blagovaonica za  tisuće građana koji će uživati u bogatoj enogastronomskoj ponudi; u domaćoj turopoljskoj kuhinji i specijalitetima koje će pripremati gosti na izložbi. Za uživanje u  morskim delicijama i ove godine s otoka Korčule i Lastova stižu plodovi mora i dalmatinska spiza. Najbolju  domaću turopoljsku kotlovinu pripremati će učenici  velikogoričke Srednje strukovne škole i ekipe vatrogasnih društava,a lovački gulaš lovačka društva.

Posjetitelji će svoja nepca počastiti prepoznatljivim turopoljskim jelima. Nakon ručka slijedi uživanje u najboljim vinima velikogoričkih podruma, kao i vinima  gostiju vinara iz Zagrebačke županije, otoka Korčule i Slovenije. 
Bogati program i sadržaji  manifestacije, prodajna izložba jabuka,  suvenira, obrtničkih proizvoda, eko i zdrave hrane, „Gorički dani meda“ Pčelarske udruge „Turopolje“, tamburaše, zabavni i drugi sadržaji koje pripremaju organizatori  zasigurno će i ove godine oduševiti sve posjetitelje.