Grad Zagreb oslobađa obrtnike najamnine i komunalne naknade

Na održanom sastanku u prostorijama Grada Zagreba, gradonačelnik g. Milan Bandić i predstavnici Obrtničke komore Zagreb i  Udruženja ugostitelja razgovarali su o ublažavanju posljedica pandemije u poslovanju. Gradonačelnik se složio s prijedlozima koje su iznijeli predstavnici, a odluke će se naći na predstojećoj Gradskoj skupštini, zaključeno je na sastanku.

Grad je obrtnike i ugostitelje oslobodio plaćanje zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu grada, smanjenje komunalne naknade za 30%, ukidanje poreza na potrošnju,  Odluke će se provoditi do kraja godine s mogućnošću produženja do 1. travnja 2021. ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Mogućnost da se postave punktovi za pripremu i posluživanje hrane i pića te da se parkinzi koji imaju objekti upotrijebe za preuzimanje hrane ukoliko gost ne želi ući u ugostiteljske prostorije.

Pročelnica Mirka Jozić istaknula je da Grad Zagreb s ovim mjerama štiti opstanak 15.000 obrta te 4800 ugostitelja koji ukupno zapošljavaju više od 50.000 ljudi.

„ Sva oslobađanja za obrtnike i ugostitelje znače pravo oslobađanje, a ne odgodu. Važno je sačuvati radna mjesta ali svakako i njihova poslovanja!“ rekla je gđa. Jozić.