Izdavanje propusnice za Zagreb i gradove u Zagrebačkoj županiji!

GRAD ZAGREB:

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Grada Zagreba o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj od 23. ožujka 2020., zabranjuje se napuštanje mjesta prebivališta, odnosno stalnog boravka.

Iz zabrane su isključeni sudionici u opskrbi, zaposleni u bitnim službama, novinari,  građani koji putuju na posao i žurne službe.

Građanima koji trebaju medicinsku skrb propusnicu mogu dobiti od izabranog liječnika obiteljske medicine. Građanima koji iz vitalnih obiteljskih razloga  (briga o djeci i starijima izvan mjesta prebivališta) putuju u drugo mjesto propusnice će se izdavati u Gradskom uredu za mjesnu samoupravu.

Preporuča se građanima da se propusnice izdaju elektronskim putem na temelju zahtjeva upućenih e-poštom, radi izbjegavanja socijalnog kontakta, a da se u stožer civilne zaštite gradske četvrti građani obraćaju osobno samo iznimno. Izdavanje propusnice vršiti će se radnim danom od 9,00 do 15,00 sati.

Popis lokacija pogledajte OVDJE

Za izdavanje potvrde neophodni su osobni podaci, OIB, uz navođenje razloga odlaska iz mjesta prebivališta, te potpisana izjava kojom se potvrđuje istinitost podataka. Na poveznici OVDJE preuzmite predložak propusnice za Grad Zagreb.

 

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA: 

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije NE IZDAJE PROPUSNICE, IZDAJU IH LOKALNI STOŽERI ILI POSLODAVCI.

Prema spomenutoj Odluci, zabrana napuštanja mjesta prebivališta SE NE ODNOSI NA NIŽE NAVEDENE TOČKE, ali je za kretanje potrebno imati propusnicu U SLUČAJU KRETANJA VAN GRADA ILI OPĆINE U KOJOJ IMATE PREBIVALIŠTE ILI STALNI BORAVAK

 • promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja – propusnicu izdaje odgovorna osoba u pravnoj osobi ili jednostavnije rečeno poslodavac
 • dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe - propusnicu izdaje odgovorna osoba u pravnoj osobi ili jednostavnije rečeno poslodavac
 • izvješćivanje javnosti - propusnicu izdaje odgovorna osoba u pravnoj osobi ili jednostavnije rečeno poslodavac
 • stanovnike koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb – propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine
 • iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština – propusnicu izdaje STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA ILI OPĆINE u kojoj prebiva osoba kojoj je propusnica potrebna
 • putovanja na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće - odgovorna osoba u pravnoj osobi ili jednostavnije rečeno poslodavac
 • žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19 - odgovorna osoba u pravnoj osobi ili jednostavnije rečeno poslodavac

Prilikom ulaska i izlaska s područja prebivališta i stalnog boravka moraju se poštovati sljedeće mjere: 

 • socijalnog distanciranja
 • nezadržavanja na javnim prostorima
 • posjedovati valjanu propusnicu

Dakle, dozvoljena su kretanja građana unutar istog grada ili općine ukoliko nema propisanih mjera administrativnog nadzora (samoizolacija) pri čemu ponavljamo da je bitno držati se uputa nadležnih institucija koje preporučaju ostanite doma!

Ukoliko se treba putovati između općina i gradova potrebna je propusnica. Ovisno o svrsi putovanja različita je i nadležna osoba za izdavanje iste. U svrhu odlaska na posao, izdaje ju poslodavac. U svrhu pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili u svrhu kupnje hrane i osnovnih potrepština propusnicu izdaje Stožer civilne zaštite grada ili općine u kojoj prebiva osoba kojoj je propusnica potrebna. Za stanovnike koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb, propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine.

 

GRADOVI ZAGREBAČKE ŽUPANIJE:

GRAD VELIKA GORICA

Obrazac je potrebno ispuniti i poslati na mail adresu: stozer.czvg@gorica.hr.Obrasci: Propusnica 

Podsjećamo još jednom da propusnice u zdravstvene svrhe izdaju obiteljski liječnici, za potrebe posla, poslodavci. Stožer izdaje propusnice isključivo za potrebe brige i skrbi za starije članove obitelji ili djece, uz definiran, opravdani zahtjev.

 

GRAD IVANIĆ GRAD

Građani podnose isključivo putem e-mail adrese: propusnice@ivanic-grad.hr, temeljem pisanog zahtjeva koji mogu predati u sandučić pošte na stražnjem ulazu u prostorije gradske uprave Grada Ivanić-Grada, Park hrvatskih branitelja 1, a u iznimnim slučajevima na tel. broj: 099/2831-372.Propusnice se izdaju na prozoru gradske uprave grada Ivanić-Grada ( glavni ulaz ) u periodu od 9,00-10,00 h i u periodu od 14,00-15,00 h.

Predložak propusnice dostupan OVDJE.

 

GRAD JASTREBARSKO

Zahtjev za izdavanje propusnice dostavlja se najmanje 1 (jedan) dan prije dana napuštanja područja Grada Jastrebarskog ISKLJUČIVO putem maila: stozer@jastrebarsko.hr

Za dodatne informacije kontaktirajte na slijedeće brojeve telefona:01/ 6281 – 209 ili  01/ 6278 – 369.

Uputu preuzmite ovdje. 

 

GRAD SVETA NEDJELJA

Zahtjevi se zaprimaju putem:

 • e-mail adrese: pitanja@grad-svetanedelja.hr
 • na kontakt brojeve: 01/3335-425, 099/582-7501, 099/851-7960 isključivo u vremenskom razdoblju od 09,00 do 13,00 sati.

Molimo vas da traženje propusnica bude maksimalno restriktivno u doista nužnim slučajevima! Obavijest dostupna OVDJE.

GRAD DUGO SELO

Zahtjev za izdavanje propusnica, podnosi se na propisanom obrascu na jedan od navedenih načina:

 • e-mail: jasminka.kokotbambic@dugoselo.hr ili
 • putem pošte na adresu: Grad Dugo Selo, Stožer civilne zaštite, Josipa Zorića 1, 10370 Dugo Selo,
 • a  samo iznimno neposredno na porti zgrade gradske uprave u Dugom Selu, Josipa Zorića 1.

Propusnice se izdaju svaki dan (uključivo i u dane vikenda) u vremenu od 08:00 do 12:00 sati. Propusnice se mogu preuzeti samo osobno uz predočenje osobne iskaznice, u prizemlju zgrade gradske uprave u Dugom Selu, Ulica Josipa Zorića 1 (ulaz iz dvorišta).Propusnice iz svih drugih navedenih okolnosti u Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi ili izabrani liječnik obiteljske medicine.Sve informacije u vezi izdavanja propusnica mogu se dobiti na brojeve telefona  098 465 890, 099 473 5169 i 098 376 577.

Predložak propusnice dostupan OVDJE

GRAD VRBOVEC

Stožer civilne zaštite Grada Vrbovca prima zahtjeve za propusnice putem online obrasca, a obavijesti u vezi propusnica mogu se dobiti na broj telefona 01/2799-900 od 7-15h i od 17-19h.

Odobrene propusnice se šalju elektroničkim putem, odnosno e-mailom, u najkraćem mogućem roku.

Napomena: Kod ispunjavanja zahtjeva u kućicu RAZLOG TRAŽENJA PROPUSNICE navesti jedan od ovih razloga:

 • iz vitalnih obiteljskih razloga (navesti razloge)
 • zbog pružanja potrebne skrbi djeci ili starijim osobama
 • zbog kupnje hrane i osnovnih potrepština
 • ostali razlozi

Zahtjev za propusnicu se ispunjava isključivo na OVOJ POVEZNICI. 

GRAD SAMOBOR

Građanima koji trebaju medicinsku skrb propusnicu mogu dobiti od izabranog liječnika obiteljske medicine.

Građanima koji iz vitalnih obiteljskih razloga (briga o djeci i starijima izvan mjesta prebivališta) putuju u drugo mjesto propusnice će se izdavati e-mailom,odnosno u iznimnim situacijama kada građani nemaju pristup internetu, na porti Grada Samobora, Trg kralja Tomislava 5, Samobor, svakog radnog dana u vremenu od 09:00 do 11:00 sati.

"Molimo da Zahtjev koji možete preuzeti u privitku ispunite i pošaljete na e-mail: stozercz@samobor.hr, kako bismo ubrzali proces izadavanja propusnica.", poručili su iz Stožera civilne zaštite Grada Samobora. 

Ukoliko osobno dolazite po propusnicu, molimo da unaprijed pripremite osobne podatke i OIB tražitelja, dokaze o navedenom razlogu odlaska iz mjesta prebivališta (npr. osobna iskaznica djeteta ili starije osobe izvan mjesta prebivališta) te potpisanu izjavu kojom se potvrđuje istinitost podataka.Još jednom apeliramo na sve građane da propusnice traže putem navednog e-maila te izađu u susret starijim članovima obitelji i susjedima koji nemaju pristup internetu, a kako bismo maksimalno smanjili međuljudski kontakt i učinili sve što možemo kako bismo sveli rizik širenja zaraze na minimum. 

Zahtjev propusnice dostupan OVDJE.

GRAD ZAPREŠIĆ

Gradski stožer frada Zaprešića uveo je posebne kontakte za izdavanje propusnica te ljubazno molimo građane da ih koriste isključivo u tu svrhu.

S obzirom na upite, u nastavku donosimo pojašnjenje za iznimke koje zahtijevaju izdavanje ovjerenih propusnica.

Pravne osobe – poslodavci, izdaju propusnice za:

- promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja

- dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe

- izvještavanje javnosti

- putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće

- žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19.

Izabrani liječnik obiteljske medicine izdaje propusnicu za:

- stanovnike koji zahtijevaju medicinsku skrb

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA ZAPREŠIĆA izdaje propusnice iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Zahtjevi za propusnice zaprimaju se svakog dana od 8:00 do 15:00 sati, za sljedeći dan, samo putem elektroničke pošte ili iznimno, ako to nije moguće, u prostoru gradske uprave, Nova ulica 10, UZ PRETHODNU NAJAVU TELEFONOM. Propusnica će se moći dobiti isključivo za opravdane potrebe (dostava hrane, potrepština ili lijekova članovima obitelji koji to nisu u mogućnosti obaviti samostalno, a nalaze se u drugoj jedinici lokalne samouprave) i to u trajanju od jednog dana, a u iznimnim slučajevima za jedan tjedan.

Za izdavanje propusnice potrebno je na e-mail cz@zapresic.hr poslati zahtjev s navedenim razlogom njezina traženja, datumom njena korištenja i priloženom obostranom osobnom iskaznicom podnositelja zahtjeva.

OBRAZAC ZAHTJEVA PREUZMITE OVDJE

Zbog brojnih upita molimo građane za strpljenje, ali i da u svojim e-mailovima provjeravaju odjeljke otpada i neželjene pošte!

Napomena: Stožer CZ Grada Zaprešića izdaje propusnice za stanovnike s prebivalištem na svom području - Zaprešić, Hruševec Kupljenski, Merenje, Kupljenovo, Pojatno, Šibice, Lužnica, Ivanec Bistranski i Jablanovec.Stanovnici okolnih općina, odnosno drugih jedinica lokalne samouprave, dužni su zatražiti propusnice u nadležnim općinskim ili gradski stožerima CZ.Također, napominjemo kako je gradski stožer dužan poštivati i provoditi odluke nacionalnog stožera te nije u mogućnosti donositi drugačije odluke.

GRAD SVETI IVAN ZELINA

Propusnice koje se mogu izdati zbog vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština ( točka II. podtočka e Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj) za građane s prebivalištem na području Grada Svetog Ivana Zelina izdaje Stožer civilne zaštite Grada Svetog Ivana Zeline (koji se nalazi na adresi: Trg Ante Starčevića 12, Sv. Ivan Zelina).

Zahtjevi za izdavanje propusnica podnose se na e-mail: grad@zelina.hr , a iznimno osobno, uz prethodnu najavu na broj telefona 01/2019-200.

Izdane propusnice dostavit će se podnositeljima elektroničkim putem, a iznimno se mogu preuzeti osobno, uz prethodnu najavu na gore navedene brojeve telefona.

Zahtjev za izdavanje propusnice možete preuzeti OVDJE.

 

 

Razumijemo da imate mnogo pitanja i nejasnoća, no okolnosti se mijenjaju dnevno i odnose se na sve, pa molimo i vas za razumijevanje kako bismo se svi što učinkovitije prilagodili i čim prije prebrodili ovu situaciju. Općenite informacije i upute građani mogu pratiti na koronavirus.hr ili ih doznati pozivom na jedinstveni nacionalni broj 113.

 

Predlošci za propusnice u word dokumentima: 

 

PrilogVeličina
Datoteka DUGO SELO.docx15.74 KB
Datoteka GRAD SAMOBOR.docx16.23 KB
Datoteka GRAD ZAGREB.docx15.69 KB
Datoteka GRAD ZAPREŠIĆ.docx17.5 KB
Microsoft Office document icon IVANIĆ GRAD.doc34 KB
PDF icon JASTREBARSKO.pdf368.7 KB
Microsoft Office document icon SVETI IVAN ZELINA.doc34 KB
Datoteka VELIKA GORICA.docx14.29 KB