Kvalifikacijski turnir za 10. Obrtničke sportske igre

U petak, 21. travnja 2017. godine u dvorani Srednje škole u Jastrebarskom pod rukovodstvom voditelja ekipe gospodina Stjepana Slemenšek, održan je kvalifikacijski turnir u kategoriji STOLNI TENIS – za muškarce i žene (pojedinačno).
Za 10. OSI kvalificirali su se slijedeći predstavnici Udruženja obrtnika Jastrebarsko: 
Muškarci – 2 natjecatelja: 
1.    TOMISLAV CIBAN
2.    STJEPAN SLEMENŠEK
Žene – 2 natjecateljice: 
3.    MIRELA CRNILO
4.    MIRNA CRNILO
Podsjetimo, 10. Obrtničke sportske igre u organizaciji Hrvatske obrtničke komore održavaju se od 11. do 14.05.2017. godine u Malom Lošinju, hotelu Vespera.
Sportsko društvo Obrtničke komore Zagreb preuzelo je obvezu u ime OKZ-a organizaciju kvalifikacija i odlaska na OSI, sukladno odluci Upravnog odbora OKZ-a.  Pravo sudjelovanja imaju obrtnici, članovi njihovih obitelji (sukladno Zakonu o obrtu) djelatnici komorskog sustava, umirovljeni obrtnici te dobrovoljni članovi HOK-e, a sve u skladu sa statutom i pravilnicima HOK-e.
Obrtnička komora Zagreb, sa pripadajućim Udruženjima obrtnika Zagrebačke županije i grada Zagreba najveći je i najuspješniji sudionik, a ove godine predstavljati će ekipa od 45 natjecatelja.
Na sportskim igrama natječe se u slijedećim sportovima:
mali nogomet – muškarci (5+1)
tenis – muškarci i žene pojedinačno (2ž+2m)
stolni tenis – muškarci i žene pojedinačno (2ž+2m)
pikado – žene i muškarci (2ž+1m)
potezanje užeta – (3ž+5m)
kuglanje – žene i muškarci (5ž+5m)
odbojka na pijesku (2ž + 1m)

Podršku natjecateljima pružio je predsjednik Udruženja Stipe Bučar, a turniru su nazočili i gosti predsjednik Udruženja obrtnika Grada Zagreba ujedno i predsjednik Sportskog društva OKZ-a gospodin Antun Trojnar te članovi predstavnici Sportskog društva OKZ-a.