Majstorima i majstoricama svečano uručene diplome

Svečana podjela majstorskih diploma, na kojoj je svoju majstorsku diplomu preuzelo 90 majstora i majstorica, održana je 06. srpnja 2017. godine u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika. Na jesenskom roku 2016. godine i proljetnom roku 2017. godine, u organizaciji Obrtničke komore Zagreb, uspješno su majstorske ispite položila 180 kandidata u 22 zanimanja. 
Majstorski ispit najviši je stupanj obrazovanja u obrtničkim zanimanjima kojim se stječe strukovna kvalifikacija i titula majstora te otvara mogućnosti za daljnje napredovanje u karijeri, otvaranje obrta, izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja i veću konkurentnost u predstavljanju i poslovanju.
Jedna od najvažnijih zadaća majstora je i prenošenje stečenih znanja  i vještina novim generacijama. Majstorice i majstori imaju značajnu ulogu  kao stručni učitelji koji kod mladih ljudi-budućih obrtnika trebaju razviti i poticati osobnu, stručnu  i socijalnu kompetenciju te im pomoći da se razviju u  stručne i kvalitetne majstore i ljude.
Na svečanosti su, uz dobitnike majstorskih diploma, prisustvovali pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, stručna savjetnica za djelatnost srednjeg odgoja i obrazovanja Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Iva Milardović Štimac, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije Damir Fašaić, zamjenica glavne tajnice i voditeljica odjela za obrazovanje HOK-e Mirela Lekić te voditeljica projekata Zagrebačkog velesajma i sajma obrtništva Nada Banek. Dodjeli majstorskih diploma nazočili su i potpredsjednici  Obrtničke komore Zagreb i predsjednici udruženja obrtnika, kao i članovi tijela Komore.