Na 23. Danu Obrtničke komore Zagreb dodijeljena priznanja obrtnicima i zaslužnim pojedincima

Svečanom sjednicom 20. ožujka 2018. godine u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika obilježena je 23. godišnjica djelovanja Obrtničke komore Zagreb. Prigoda je to da Obrtnička komora Zagreb istaknutim obrtnicima, osobama i institucijama koje svojim djelovanjem pomažu i unaprijeđuju obrtništvo dodijeli nagrade i priznanja. Kako i svaka nagrada, tako i ove naše, pored priznanja za ostvarena postignuća u prethodnom razdoblju, služe i kao poticaj za nove uspjehe, ali i kao poticaj drugima, da njihov rad netko vidi i vrednuje.
 
U svom pozdravnom ogovoru predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić istaknuo je kako je Dan Komore "prilika da otvorimo neke nove teme i kažemo što radimo i što smo protekle godine radili. Ovo je prilika za jedan prijateljski, otvoreni razgovor između samih obrtnika i naših gostiju.
"Moram reći da je ova protekla godina bila bolja, imamo preko 500 obrtnika više nego prošle godine. Po prvi put nakon više od sedam, osam godina imamo porast članova komore.” rekao je Šabić. 
Na području grada i županije danas djeluje nešto manje od 18 tisuća obrtnika, a njihova aktivnost vidljiva je u brojnim projektima. S radom neće stati ni u godini pred nama, poručuje Šabić:
“Narednih godinu dana imamo prezentaciju Strategije razvoja Obrtničke komore. Slijed toga je akcijski plan. Krenuli smo s  Biznis akademijom, besplatnom  edukacijom za obrtnike s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije o digitalnom marketingu. Nastavljamo Zagreb Crafts. Imamo Obrtnički forum na nivou županije."
 
 
Podloga za daljnji razvoj Obrtničke komore Zagreb je Strategija razvoja Obrtničke komore Zagreb koja je predstvaljena na 23. Danu Obrtničke komore Zagreb. Strategija Obrtničke komore Zagreb  je čvrsta platforma za donošenje konkretnih i provedivih planova, te poticaj za nastavak započetih i pokretanje novih projekata u cilju zaštite, razvoja i unapređenja obrtništva. Predstavili su je prof. dr. sc. Darko Tipurić i prof. dr. sc. Mislav Omazić, profesori na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu koji su ujedno i kreatori i tvorci zajedno s našim članovima ovoga za Komoru važnog akta.
Priznanje Manduševac uručeno je županu Zagrebačke županije Stjepanu Kožiću za uspješnu suradnju i izniman doprinos u zaštiti, unapređenju, promidžbi i razvoju obrtništva. 
 
Zlatna statua s pisanim prizanjem dodjeljena je obrtnicima za postignute značajne poslovne rezultate u obrtu, povećanje broja zaposlenih, očuvanje i unaprjeđenje vještina i znanja deficitarnih, umjetničkih i tradicijskih obrta. 
ZLATNU STATUU DOBIVAJU:
Stipe Bučar, predsjednik UO Jastrebarsko
Josip Žuglić iz UO grada Zagreba
 
Za izuzetni doprinos razvoju institucija obrtničkog komorskog sustava te suradnju s institucijama lokalne i regionalne samouprave i  dugogodišnji rad na promidžbi obrtništva obrtnicima će se uručiti Zlatna plaketa s pisanim priznanjem. 
ZLATNU  PLAKETU S PISANIM PRIZNANJEM DOBIVAJU:
Miroslav Čihak, predsjednik UO Sesvete
Zdravko Bubnić, predsjednik Udruženja prijevoznika
Zoran Brdar iz UO grada Zagreba
Željko Lopotinec iz UO Dugo Selo
Milan Kralj iz UO Sveti Ivan Zelina
 
Obrtnička komora Zagreb uručila je posebno prizanje za uspješnu suradnju i  izniman doprinos u razvoju obrtništva i unapređenju obrtničkih asocijacija Vjeranu Štublinu iz Zagrebačke županije te posthumno obrtniku Ivanu Mirkoviću, obrt VIPS iz Nove Gradiške. 
Također, posebno priznanje uručeno je i Nadi Šiber, dugogodišnjoj tajnici Udruženja obrtnika Zaprešić.
 
Zlatni krug Obrtničke komore Zagreb s pisanim priznanjem dodjeljuje se udruženjima obrtnika i institucijama za ostvarene posebne rezultate u zaštiti i promicanju obrtništva, obrtničkog obrazovanja, organiziranja sajamskih priredbi, modnih revija te raznih drugih aktivnosti. Također, dodjeljuje se pravnim i fizičkim osobama za značajan doprinos razvoju, zaštiti i promicanju obrtništva.
PRIZANJE OBRTNIČKE KOMORE ZAGREB ZLATNI KRUG DOBIVAJU: 
Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice
24 sata d.o.o.
INA Industrija nafte
Škola za modu i dizajn
Srednja škola Jastrebarsko
Sportsko društvo Obrtničke komore Zagreb 
Udruženje autotaksi prijevoznika grada Zagreba
Dragan Vicković iz UO Vrbovec
 
Zlatna diploma Obrtničke komore Zagreb dodjeljuje se za dugogodišnji uspješni rad na promidžbi obrtništva, sudjelovanju na sajmovima i revijama, te osobama koje su svojim radom doprinijele razvoju obrtništva Grada Zagreba i Zagrebačke županije.
ZLATNU DIPLOMU DOBIVAJU: 
Stjepan Markotić iz UO Zaprešić
Čedomir Klasnić iz UO Ivanić Grad
 
Srebrna diploma uručuje se obrtnicima koji neprekidno obavljaju obrt duže od 20 godina,  za ostvareni doprinos u realizaciji pojedinačnih aktivnosti Komore, sudjelovanje u radnim skupinama, povjerenstvima i delegacijama te za humanitarni rad kojim se uz osobni doprinos promiče i Obrtnička komora Zagreb. 
Aleksandra Žuljević iz Udruženja trgovaca Zagreb 
Roman Šušković iz Udruženja trgovaca Zagreb
Bruno Rotim iz UO Ivanić Grad
Jadranko Kosmat iz UO Zaprešić
Mario Kovačić iz UO Sesvete
Željko Prevarić iz UO Vrbovec
Mladen Celić iz UO Jastrebarsko
 
Priznanje Obrtnik branitelj/Obrtnica braniteljica dodjeljuje se za uspješno poslovanje obrta  i  iskazano domoljublje, a ove godine Obrtnička komora Zagreb priznanje dodjeljuje Nini Mikši.  
 
Priznanje Žena obrtnica, kojeg Komora uručuje za postignute iznimne rezultate i uspjehe u poslovanju obrta. Priznanje dobivaju: 
Ljuba Erdelja iz UO Zaprešić
Darinka Tupek iz Udruženja trgovaca
Ivanka Matić iz Udruženja ugostitelja
Draženka Dautanec iz UO Vrbovec
Sanja Kozlina iz UO Samobor
 
Za budući doprinos u razvoju obrtničkog komorskog sustava i obrtništva u cjelini, za obrtnike početnike do 35. godine života Obrtnička komora Zagreb dodjeljuje nagradu Mladi obrtnik/Mlada obrtnica koju će ove godine dobiti: 
Bojan Sokol iz UO Ivanić Grad
Bianka Klokoč iz UO Dugo Selo
Vedran Madžarac iz UO Sveti Ivan Zelina
Viktorija Đurašin iz UO Velika Gorica
 
Priznanje Najstariji obrt, obrtima čija tradicija traje preko 90 godina, dodjelit će se za dugogodišnje uspješno poslovanje i očuvanje obrtničke tradicije obrtinicima: 
Zlatko Puntijar-obiteljska tradicija koja traje 180 godina
Thomislav Cerovečki-obiteljska tradicija od 1912. godine