Obrazovanje i zapošljavanje u obrtu glavne teme nadolazećeg 3. Obrtničkog foruma u Jastrebarskom

Treći po redu „Obrtnički forum – obrtništvo Zagrebačke županije“ održat će se u utorak, 20. veljače 2018. godine u Kongresnom centru „Princess“ Cvetković 85a, Jastrebarsko s početkom u 11:00 sati.
Glavna tema ovogodišnjeg foruma je „Obrazovanje i zapošljavanje u obrtu“, a govorit će se i o razlozima koji usporavaju razvoj obrtništva.

Teme foruma bit će aktualni problemi koji muče obrtnike: sve manje učenika upisuje se u obrtnička zanimanja što uzrokuje pad broja kvalificiranih radnika, neregistrirano obavljanje djelatnosti, odnosno rad na crno i drugo, a zanimljive diskusije bit će popraćene analizama i stvarnim primjerima.  Također, govorit će se i o stanju obrtništva u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji prikazanom kroz brojke, o ostvarenim rezultatima od zadnjeg foruma do danas, a Obrtnička komora Zagreb predstavit će Strategiju razvoja do 2022. godine. 

Cilj foruma je pronalaženje kvalitetnih rješenja za zaštitu i poticanje razvoja obrtništva i malog poduzetništva u suradnji s gradovima i općinama na području Zagrebačke županije. 
Obrtnički forum- obrtništvo Zagrebačke županije održava se već treću godinu. Prvi Forum održan je u gradu Samoboru, dok je domaćin drugog Foruma bio grad Zaprešić.