Obrtnička komora Zagreb dodijelila je zahvalnice i priznanja za uspješnu suradnju,doprinos u zaštiti, unapređenju i razvoju obrtništva

Nakon održane 1. konstiturajuće sjednice Skupštine Obrtničke komore Zagreb na kojoj su sudjelovali novoizabrani mandatari koji će svoju dužnost obnašati u razdoblju od 2018. do 2022. godine,  dodijeljene su zahvalnice i priznanja za ostvarenu uspješnu suradnju te izniman doprinos u zaštiti, unapređenju i razvoju obrtništva. 

Priznanje je uručeno Zoranu Mavaru, voditelju Odsjeka za obrtni registar u Gradskom uredu za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša za ostvarenu uspješnu suradnju te doprinos u razvoju obrtništva. 
Predsjednik Šabić zajedno s potpredsjednicima dodijelio je zahvalnice za uspješan rad u Skupštini Obrtničke komore Zagreb, doprinos u razvoju komorskog sustava te posebne rezultate u zaštiti i promicanju obrtništva u mandatnom razdoblju od 2014. do 2018. godine. Zahvalnice su dobili obrtnici Damir Židanić, Zlatko Prosinečki, Zlatko Tkalčević, Zlatko Puntijar, Mario Župan, Marica Žunić, Marijan Ivaković, Jasenka Jančić, Štefan Planinc, Vlado Mikulčić i Miroslav Čihak. 

Obrtnička komora Zagreb može se pohvaliti velikim brojem članova koji sudjeluju u sportskim igrama i događanjima u organizaciji Komore. Zahvalnice za ostvareni uspjeh na skijaškom kupu hrvatskih i slovenskih obrtnika uručene su Jelki Mešić i Damiru Markoviću koji su u konkurenciji od 273 natjecatelja osvojili druga mjesta, svaki u svojoj kategoriji. Između 180 biciklista iz raznih zemalja svijeta, ispred Obrtničke komore Zagreb na biciklističkom maratonu Hrvatska-Slovenija sudjelovali su i naši obrtnici Antonija Tretinjak, koja je prva od ženskih natjecateljica došla na cilj te Damir Marković i Zoran Brdar, koji su također zauzeli dobre pozicije na cilju. Zahvalnice za sudjelovanje i ostvareni uspjeh uručili su im predsjednik Šabić i potpredsjednik Trojnar koji su ih i bodrili cijelim putem natjecanja. 

Obrtnici sportaši Komore Zagreb i ove su godine bili ukupni pobjednici Obrtničkih sportskih igara koje su se po 11. put održale na Malom Lošinju. Kako bi im zahvalila na trudu i sportskom duhu, Obrtnička komora Zagreb dodijelila im je zahvalnice za sudjelovanje. Uz njih, zahvalnica je za cjelokupnu organizaciju, realizaciju,  sudjelovanje i pobjednički uspjeh na 11. Obrtničkim sportskim igrama dodijeljena predsjedniku Sportskog društva i organizacijskog odbora Antunu Trojnaru.  Za potporu u organizaciji, realizaciji, sudjelovanju i pobjednički uspjeh zahvalnice su dobili i Stipe Bučar, Josip Tržec, Zlatko Tkalčević i Tenis klub Jogy Vlatko Pražić. 

Za dugogodišnji uspješan rad u Tijelima Komore, doprinos u razvoju Komorskog sustava, te posebne rezultate u zaštiti i promicanju obrtništva, priznanje i plaketa uručene su Miroslavu Čihaku dugogodišnjem predsjedniku Udruženja obrtnika Sesvete koji odlazi u zasluženu mirovinu. Gospodin Čihak  je sudjelovanjem u radu komorskog sustava dao svoj izniman doprinos dugogodišnjim djelovanjem kao predsjednik sesvetskog udruženja, ali i kroz članstvo u Upravnom odboru, Skupštini te kao potpredsjednik Obrtničke komore Zagreb.  Koliko je zadužio komorski sustav govore i mnoge nagrade i priznanja od kojih izdvajamo Zlatne ruke HOK-a, Zlatnu statuu OKZ-a te brojna priznanja Udruženja obrtnika Sesvete.