Obrtnici donirali medicinske uređaje za Specijalnu bolnicu dječje dobi i za tri palijativna centra Zagrebačke županije

Obrtnička komora Zagreb zajedno sa svojim udruženjima donirala je medicinske uređaje za potrebe Doma zdravlja Zagrebačke županije i Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra. Dostavljeno je 6 koncetratora kisika i 6 pulsnih oksimetara za najpotrebitije građane Zagrebačke županije. Koncentrator kisika je medicinsko pomagalo, koji služi za stvaranje kisika iz zraka elektro-mehaničkim putem, a predstavlja značajnu pomoć oboljelima od COVID-19 ali i oboljelima od drugih plućnih bolesti.

Ravnatelj Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornje Bistre dr. med.spec. Renato Mittermayer je rekao "Hvala vam na ovoj inicijativi jer svi moramo biti zajedno i jedni druge pomagati. Naša bolnica brine od 104 bolesna djeteta a to su najteže oboljela djeteta u Hrvatskoj, stoga nam je posebno potrebna svaka pomoć i ova tri koncetratora kisika i pulsna oksimetara su nam od velike važnosti."

Dok je predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić kazao "Komora Zagreb sa svojih 14 Udruženja na području Županije osjeća obvezu da pomogne svojim građanima a posebno djeci. Mi smo uvijek tu kada treba, nadam se da su do sada obrtnici to dokazali. Daj Bože da nikom ne trebaju ovi aparati ali nažalost su potrebni a mi smo uvijek tu da pomognemo."

U ime Zagrebačke županije primopredaji je nazočila pročelnica UO za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak i  pročelnik UO za gospodarstvo i fondove EU Damir Fašaić.