Održana 13. sjednica Upravnog odbora Obrtničke komore Zagreb

Održana je 13. sjednica Upravnog odbora Obrtničke komore Zagreb na kojoj se razgovaralo o aktualnim temama i mogućnostima koje se pružaju obrtnicima da lakše podnesu situaciju uzrokovanu pandemijom, ali i potresom koji je pogodio Zagreb.

Svi članovi obaviješteni su da je donesen Zaključak o produljenju roka za primjenu mjera iz Odluke o mjerama za ublažavanje negativnih posljedica uzrokovanih koronavirusom na gospodarstvo Grada Zagreba do kraja devetog mjeseca 2020. godine. Spomenuti Zaključak odnosi se na na obrtnike koji obavljaju djelatnost u poslovnim prostorima u vlasništvu Grada Zagreba, odnosno na oslobađanje plaćanja zakupnine do produljenog roka. Isto tako, obrtnici koji su obveznici komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi za obavljanje poslovne djelatnosti, a kojima je odlukom Stožera civilne zaštite obustavljen rad, oslobađaju se obveze komunalne naknade do kraja devetog mjeseca 2020. godine.

Donosen je prijedlog za pokretanje Inicijative za osnivanje dobrovoljnog registra obrtnika građevinskih i srodnih struka koji bi bili voljni sudjelovati u sanaciji zgrada, obiteljskih kuća, institucija te svih građevinskih objekata oštećenih u potresu. Zainteresirani građani ili pravne osobe na taj način lakše bi stupile u kontakt s obrtnicima koji su im potrebni za radove sanacije a obrtnici bi jednostavnije došli do svojih potencijalnih klijenata.

Na kraju sjednice predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić zahvalio se svim obrtnicima i članovima Upravnog odbora što su podržali humanitarnu akciju Obrtničke komore Zagreb namijenjenu građanima stradalima u potresu te je predsjednicima udruženja uručio Zahvalnice.

 

PrilogVeličina
PDF icon Zaključak o produljenju roka za primjenu mjera iz Odluke COVID-19.pdf143.62 KB