Održana 4. sjednica Ceha frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Jastrebarsko

Velikim odazivom članica, Ceh frizera i kozmetičara udruženja obrtnika Jastrebarsko održao je u ponedjeljak, 05. ožujka 2018. godine svoju 4. sjednicu pod rukovodstvom dugogodišnje predsjednice gđe. Sanje Ravenščak.
Gost predstavnik tvrtke CROS d.o.o. gospodin Zvonimir Budimić pojasnio je, dao upute i obrazloženja vezano za pružanje usluga potpunog zbrinjavanja opasnog i neopasnog otpada nastalog iz obavljanja djelatnosti: frizerskih salona, kozmetičkih salona, salona za tetovažu, salona za šišanje kućnih ljubimaca, ginekoloških ordinacija, ordinacija dentalne medicine, odnosno sve djelatnosti u kojima nastaje opasni ili neopasni otpad.
Nazočne obrtnice sa tvrtkom CROS d.o.o. ujedno su potpisale ugovor o zbrinjavanju otpada, sa kojim počinju od 01. travnja 2018. godine.

Na vrlo konstruktivnoj sjednici i punoj zanimljivih informacija raspravljalo se o aktualnim i budućim događanjima te problematici struke, a u uvodnom dijelu najprije se obrtnicama obratio predsjednik Udruženja Stipe Bučar te ih ukratko upoznao i informirao o novostima i aktivnostima koje se provode u Udruženju obrtnika, te najavio predstojeće izbore za tijela Udruženja obrtnika za mandatno razdoblje 2018. – 2022. od 01. travnja 2018. godine.

Predsjednica Ceha Sanja Ravenščak informirala je nazočne vezano za stjecanje potrebnih znanja o sprječavanju zaraznih bolesti, sukladno Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti NN 130/17, člancima 37. 38. i 39. te slijedom svega navedenoga, zdravstveni odgoj provoditi će se u zavodima za javno zdravstvo županija, odnosno Grada Zagreba i Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo temeljem odredaba pravilnika o programu i načinu stjecanja potrebnog znanja o sprečavanju zaraznih bolesti kada isti stupi na snagu, o čemu će frizeri i kozmetičari biti pravovremeno obaviješteni.

Obrtnicama su pružene informacije vezane uz stručna usavršavanja i sajmove u 2018. godini, koje frizeri i kozmetičari sve godine posjećuju: 

  • sajam COSMOPROF u Bologni od 15. do 18.03.2018. 
  • HAIRSTYLE NEWS u Zagrebu - od 07. - 08.04.2018. – PLAZA EVENT CENTAR
  • Međunarodni sajam "DODIR PARIZA" u Beogradu od 12. – 13.05.2018.
  • u sklopu ovogodišnjeg 3. Zagrebačkog obrtničkog sajma od 25. - 27.04.2018. održati će se manifestacija: 7. Zlatni ruž - natjecanje kozmetičara Grad Zagreba i Zagrebačke županije.
  • Dani ljepote i fitnesa Zagrebački Velesajam – od 09. – 11.03.2018. godine

Udruženje obrtnika Jastrebarsko već duži niz godina sufinanciranjem troškova podržava svoje članove odlaskom na profesionalna usavršavanja, edukativne seminare i sajmove.