Održana godišnja Skupština Udruženja obrtnika Jastrebarsko

Druga sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Jastrebarsko održana je u četvrtak, 13. prosinca u prostorijama udruženja.
Sjednicom Skupštine predsjedavao je predsjednik Udruženja Stipe Bučar, koji se u svom izlaganju osvrnuo na sve provedene aktivnosti tijekom godine i iskazao iznimno zadovoljstvo postignutim rezultatima i provedenim aktivnostima, koje će se nastaviti i u idućoj godini. Nastaviti će se zadaća Udruženja na području obrazovanja i osposobljavanja, uz provođenje edukativnih programa za obrtnike i njihove zaposlenike, te seminara i radionica u cilju pružanja kvalitetnije usluge članovima  i aktivno uključivanje obrtništva u oblikovanje i provedbu redovnog i cjeloživotnog obrazovanja za potrebe, ne samo obrtništva, nego cjelokupnog gospodarstva, te će organizirati i niz ostalih aktivnosti i suradnji s drugim organizacijama kada se ukaže potreba za istim.
Članovi Skupštine jednoglasno su usvojili Financijski plan za 2019. godinu, kao i Program rada za 2019., dok je Nadzorni odbor podnio izvješće o svom radu te materijalno – financijskom poslovanju od 01.01. do 30.09.2018. godine, koji je kao takav i usvojen, a predsjednik je najavio početkom iduće godine rekonstrukciju dijela krovišta zgrade u potkrovlju u prostoriji za kvalitetnije održavanje i provođenje edukacija i sastanaka.
Uz članove Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora sjednici su nazočili predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, potpredsjednik OKZ-a i predsjednik Udruženja obrtnika Zagreb Antun Trojnar, počasni predsjednik udruženja Ivan Puhar, pročelnica Sekcije umirovljenih obrtnika Ankica Torbar i knjigovođa udruženja Danica Luter, koji su se članovima obratili sa prigodnim riječima na kraju godine, iskazali iznimno zadovoljstvo međusobnom suradnjom i uputili čestitke za božićne i novogodišnje blagdane.
Nakon službenog dijela predsjednik Stipe Bučar uručio je Zahvalnicu Hrvatske obrtničke komore Marini Braje, dugogodišnjoj dosadašnjoj predsjednici Ceha trgovaca, te članici Upravnog odbora i Skupštine udruženja, za izniman doprinos razvoju obrtništva i unapređenju rada obrtničkih asocijacija, koju je HOK dodijelio na prijedlog Upravnog odbora udruženja povodom obilježavanja Dana HOK-a.
Ovom prigodom predsjednik Bučar uručio je Zahvalnicu Udruženja obrtnika Jastrebarsko zbog odlaska u mirovinu Božidaru Matasiću, dugogodišnjem članu Nadzornog odbora, zamjeniku predsjednika Ceha prijevoznika i Skupštine udruženja, za rad u tijelima i osobni doprinos u zaštiti, razvoju i promicanju obrtništva na području Udruženja obrtnika Jastrebarsko.