Održana Izborna Skupština Ceha proizvodnih djelatnosti

Na temelju Odluke o raspisivanju i provođenju izbora za tijela jedinstvenog komorskog sustava HOK-e i Odluke o kriterijima za provođenje izbora za tijela udruženja obrtnika Jastrebarsko za mandatno razdoblje 2018. – 2022, Udruženje obrtnika Jastrebarsko započelo je sa izbornim aktivnostima po cehovima, te je članove u uvodnom dijelu sa novostima u postupku izbora za tijela udruženja upoznao predsjednik Udruženja Stipe Bučar.
Izbornu Skupštinu prvi je održao Ceh proizvodnih djelatnosti, gdje je za predsjednika Ceha 
u mandatnom razdoblju 2018. – 2022. ponovno izabran GORAN RAČKI, a funkciju zamjenika predsjednika Ceha i dalje će obnašati MARIO KOLUDER.
Za članove Poslovnog odbora Ceha, uz predsjednika i zamjenika predsjednika, izabrani su:
1. MIJO ŠINKOVIĆ
2. MARIJA MATULIN
3. VIŠNJA MATULIN JURAS
4. IVAN BUDIŠČAK
5. STJEPAN SLEMENŠEK
Ceh proizvodnih djelatnosti ima tri predstavnika u Skupštini Udruženja, a izabrani su GORAN RAČKI, MARIO KOLUDER I MIJO ŠINKOVIĆ.
Budući 25. svibnja 2018. godine počinje primjena Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka, na tu temu članove je informirao odvjetnik Krešimir Preprotić, sa čijom Odvjetničkom tvrtkom Preprotić & Kopić Udruženje obrtnika ima sklopljen Ugovor o poslovnoj suradnji, gdje svaki obrtnik ima pravo dva puta godišnje na usmeni pravni savjet.
Gosp. Preprotić pružio je članovima osnovne informacije i upoznao sa zakonskim okvirom koji propisuje obveze, kao i najčešće prekršaje, za obrtnike odnosno za sve koji prikupljaju i koriste osobne podatke u poslovanju.
 
Odvjetnik Krešimir Preprotić pružiti će informacije o zaštiti osobnih podataka i svim ostalim članovima te sudjelovati na svakoj sjednici Ceha, a raspored održavanja sjednica je slijedeći:
10.05.2018. godine - CEH POLJOPRIVREDNIH DJELATNOSTI
14.05.2018. godine – CEH UGOSTITELJA
16.05.2018. godine – CEH PRIJEVOZNIKA
17.05.2018. godine – CEH TRGOVACA
21.05.2018. godine – CEH FRIZERA I KOZMETIČARA
24.05.2018. godine – CEH USLUŽNIH DJELATNOSTI
 
Sjednice cehova u navedenim terminima održati će se u prostorijama Udruženja obrtnika Jastrebarsko, Tadije Smičiklasa 3 s početkom u 20 sati.
Projekt pogodnosti Obrtničke komore Zagreb - Zajednička nabava – Artifex, članovima je prezentirao predsjednik udruženja Stipe Bučar.
Ovaj projekt zamišljen je kao pomoć članovima u postupku nabave goriva, sirovina, opreme, repromaterijala i sl. kroz razne popuste kod partnera koji su pristupili programu kako bi svojim članovima olakšala poslovanje.
Obrtnici koji žele koristiti pogodnosti partnera mogu pristupiti putem web platforme na stranici Obrtničke komore Zagreb (www.okz.hr/program-pogodnosti-artifex-volja-obrtnika) klikom na poveznicu POSTANITE ČLAN ili mogu pristupnicu za program dobiti i ispuniti u prostorijama Udruženja obrtnika Jastrebarsko.
Sjednici je nazočio i potpredsjednik Udruženja Ranko Kordić.