Održani su sastanci između Obrtničke komore Zagreb i Udruženja obrtnika grada Zagreba i Udruženja trgovaca Zagreb

Nakon održanih sastanaka u Udruženjima obrtnika u Zagrebačkoj županiji, predsjednik Obrtničke komore Zagreb gosp. Mirza Šabić jučer je održao sastanak u Udruženju obrtnika grada Zagreba i u Udruženju trgovaca Zagreb.

Na sastancima je izneseno izvješće o šteti nastaloj od potresa koji je pogodio Zagreb, šteta na zgradi od Udruženja obrtnika grada Zagreba je zaista velika, procjenjuje se na 3,5 mil. kuna. Predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba gosp. Antun Trojnar kaže: Obnova zgrade je prioritet, da bismo uštedjeli organizirali smo 5 radnih akcija da pripreme zgradu za obnovu. Nadamo se da ćemo štetu uspjeti sanirati većim dijelom.

Predsjednica Udruženja trgovaca Zagreb gđa. Marija Subota iznijela je probleme obrtnika trgovaca te je isto tako naglasila brzu reakciju osposobljavanja dućana u Čučerju. Nakon potresa u kojem je uz centar grada Zagreba jako stradalo i gradsko naselje Čučerje, stanovnici osim što su ostali bez sigurnog krova nad glavom ostali su i bez dućana prehrambenim proizvodima. Za stanovnike starije živote dobi to veliki problem jer oni nisu u  mogućnosti hodati do prvog dućana koji je udaljen i nekoliko kilometara. Stoga je Udruženje trgovaca u suradnji s Obrtničkom komorom Zagreb organizirao privremeni dućan da olakšaju nastradalim sugrađanima.