OKZ partner Sajma poslova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

Hrvatski zavod za zapošljavanje i Regionalni ured Zagreb, i ove su godine organizirali sad već tradicionalan Sajam poslova koji se održava uz pokroviteljstvo Grada Zagreba i Zagrebačke županije u partnerstvu s Obrtničkom komorom Zagreb i svim gradovima Zagrebačke županije. 

Sajam poslova je jednodnevni sajam koji se održava danas, 6.11., od 9:00 do 16:00 sati u Pučkom otvorenom učilištu, Avenija grada Vukovara 68, Zagreb. Sajam su službeno posjetili i predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić te potpredsjednik Antun Trojnar  koji su obišli sajam zajedno s zamjenicom gradonačelnika Oliverom Majić i suradnicima iz grada Zagrebapomoćnikom Ministra rada i mirovinskog sustava Draženom Opalićem, pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije Damirom Fašaićem, ravnateljem HZZ-a Antom Lončarom, predstojnicom Regionalnog ureda Zagreb HZZ-a Marijom Halić. Posjetili su i info pult Obrtničke komore Zagreb na kojem svi nezaposleni mogu pronaći informacije o majstorskim ispitima, ispitima za stručno osposobljenost i ostalim aktivnostima koje provodi Obrtnička komora Zagreb, isto tako, svi zainteresirani mogu osobno popričati sa voditeljem Kluba za zapošljavanje RADO, Krunoslavom Kneževićem ili pak ostaviti životopis ukoliko su zainteresirani za rad kod nekog od obrtnika Obrtničke komore Zagreb. 

Cilj Sajma poslova je okupiti, na jednom mjestu, sve relevantne dionike na tržištu rada i omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje kroz jačanje partnerstva za zapošljavanje i na taj način doprinijeti razvoju regionalnog gospodarstva. Na ovogodišnjem Sajmu poslova više od osamdeset poslodavaca na izložbenim pultovima predstavlja djelatnost iz koje dolaze i svoje potrebe za radom snagom, odnosno tražene kompetencije za pojedina radna mjesta. Očekuje se preko šest tisuća tražitelja posla koji će u izravnom kontaktu s poslodavcima imat priliku predstaviti se, ostaviti poslodavcima svoj životopis te dogovoriti termin za razgovor. Posjetitelji će imati pristup e-usmjeravanju čija je namjena kroz ispunjavanje različitih testova profesionalnog usmjeravanja osvijestiti vlastite interese i kompetencije i na taj način lakše prihvatiti kompromis u izboru zanimanja i zaposlenja.

Također, organizirana je promocija obrazovnih programa na koje se mogu uključiti nezaposlene osobe u cilju stjecanja novog/zapošljivog zanimanja kroz mjere aktivne politike zapošljavanja.

Za vrijeme trajanja Sajma poslova organiziran je dodatni program i radionice namijenjene nezaposlenim osobama i svim posjetiteljima koji žele steći znanja i vještine za uspješno traženje posla. Savjetnici za profesionalno usmjeravanje i savjetovanje održat će radionice:

  • Priprema životopisa/molbe
  • Tehnike i metode uspješnog traženje posla
  • Kako se predstaviti poslodavcu
  • Zainteresirani za samozapošljavanje imat će priliku sudjelovati na radionici pod nazivom „Iz nezaposlenosti u poduzetništvo.“
  • Održat će se speed dating s poslodavcima iz djelatnosti trgovine na veliko i malo, ugostiteljstva i turizma na kojem će nezaposlene osobe u razgovoru za ciljana radna mjesta imati priliku predstaviti se poslodavcima.