Počele pripreme za 3. Zagrebački obrtnički sajam: održan sastanak s voditeljima grupa i ravnateljima srednjih obrtničkih i strukovnih škola

Kako bi ovogodišnji sajam bio još uspješniji, predstavnici Obrtničke komore Zagreb održali su 28. veljače 2018. godine u Maloj dvorani sastanak s voditeljima struka trećeg Zagrebačkog obrtničkog sajma te ravnateljima srednjih obrtničkih i strukovnih škola iz grada Zagreba i Zagrebačke županije. 
Sastanku je prisustvovala i pomoćnica pročelnika za obrazovanje Grada Zagreba Katarina Milković koja se obratila okupljenima i čestitala Obrtničkoj komori Zagreb na inicijativi za organiziranje Zagrebačkog obrtničkog sajama te rekla da je ovdje kako bi prenijela prijedloge Uredu za obrazovanje Grada Zagreba. Pozvala je ravnatelje da što snažnije podupru ovaj sajam te zaključila kako će svi profitirati od sudjelovanja na 3. Zagrebačkom obrtničkom sajmu. 

Sasatanku se odazvalo 15 predstavnika srednjih  obrtničkih i strukovnih škola iz grada Zagreba i Zagrebačke županije koji su iznijeli svoje prijedloge i zahvalili Obrtničkoj komori Zagreb što organizira Zagrebački obrtnički sajam i omogućuje promociju obrtničkih struka. 

Predsjednik Šabić obavijestio je okupljene da je s 24sata dogovorena suradnja s JOOMBOSS-om čije je videe prošle godine pogledalo 227 tisuća korisnika. Ove godine na sajmu će biti tri influencera koji će uživo objavljivati videe, objave na društvenim mrežama kroz sva tri dana sajma čime se postiže medijska promocija prema ciljanoj skupini Sajma-učenicima sedmih i osmih razreda. Također, predsjednik Šabić naglasio je kako će se ove godine još više uložiti u medijsku promociju sajma na kojem se očekuju sve 3 nacionalne televizije te sve lokalne televizije. 

Potpredsjednik OKZ-a Antun Trojnar pozvao je sve voditelje struka da daju konkretnije informacije u vezi namještaja koji će trebati na sajmu. Obavijestio je nazočne kako se ove godine u sklopu sajma neće održati prvenstvo frizera, kao ni natjecanje florista Zlatni cvijet, no zato će se već tradicionalno održati natjecanje frizera i kozmetičara Zlatni ruž. Otkrio je kako će novost ovogodišnjeg sajma biti prezentacija struke mesara koji će zajedno sa ugostiteljima pokazati kako izgleda primjerice izrada kobasica, od sirovine do krajnjeg proizvoda. Naglasio je da je bitno uočiti koji su to problemi od prošle godine, kako bi ih ove godine mogli popraviti.