Posjet gradonačelnika Bandića Čučerju zajedno sa predstavnicima Obrtničke komore Zagreb

Nakon razornog potresa koji je u ožujku pogodio grad Zagreb, Obrtnička komora Zagreb zajedno sa svojim udruženjima svesrdno je, svim raspoloživim resursima, pomagala naselju Čučerje.  Danas je u posjet Čučerju stigao i gradonačelnik Milan Bandić, osvrnuvši se pritom na kontejnerski smještaj. Pristiglo je, kaže, 95 zahtjeva od čega je postavljeno 65 kontejnera sa svim potrebnim sadržajima. Također, Gradonačelnik je podsjetio kako je za većinu građana koji su zatražili pomoć u obliku kontejnera on tek pomoćni objekt uz njihove kuće stradale u potresu.

“Moramo shvatiti kako su ljudi koji su ovdje rođeni, čiji su preci ovdje rođeni, vezani za svoje domove i ne žele otići iz njih. Onima koji nisu imali izbora i koji nemaju gdje biti, a zadovoljili su socijalne kriterije, Grad Zagreb dodijelio je 21 stan. Što se tiče  sugrađana smještenih u Studentskom domu Cvjetno naselje, od 241 osobe njih 97-ero smješteno je u Hostel Arenu, a ostali će biti preseljeni tijekom sutrašnjeg dana. Budući da je Zakon o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije usvojen, Grad Zagreb bit će podrška svojim sugrađanima kako bi u što skorije vrijeme počeli s obnovom domova. Ovom prilikom još jednom molim sugrađane za strpljene, solidarnost i zajedništvo”, poručio je gradonačelnik Bandić.

Podsjetimo Obrtnička komora Zagreb ustupila je bračnom paru teško stradalom u potresu montažnu kuću dok se njihova kuća ne obnovi.

Obrtnici su uz građane Čučerja od prvog dana, podrškom u obliku prehrambenih i hijigenskih potrepština, ali i drugim oblicima podrške.