Novosti

Novosti

250 izlagača na 20. sajmu gospodarstva u Zaprešiću

Više od 250 izlagača iz Zaprešića, županije, susjedne Slovenije, sudjelovalo je na 20. sajmu gospodarstva u Zaprešiću kojega je danas svečano otvorila pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac. Svoju podršku sajmu dao je i predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić koji je prilikom govora napomenuo kako Obrtnička komora Zagreb ima odličnu suradnju sa Županijom i njenim gradovima te neka to bude primjer...

Novosti

Kreće isplata više od 5,3 milijuna kuna za potpore poduzetnicima

Kreće isplata 5.314.000,00 kuna bespovratnih potpora za 148 poduzetnika koje će Zagrebačka županija dodijeliti temeljem provedenog natječaja za poticanje razvoja poduzetništva u 2018. godini.

Potpore se dodjeljuju za početak poslovanja poduzetnika, dok se kapitalne pomoći dodjeljuju za povećanje konkurentnosti za proizvodne i za neproizvodne djelatnosti.

Novosti

Mirza Šabić ponovo izabran za predsjednika Obrtničke komore Zagreb

U Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika u utorak 9. listopada 2018. godine održana je 1. konstituirajuća Skupština Obrtničke komore Zagreb u novom sazivu. Nakon podnesenog izvješća predsjednika Izbornog povjerenstva Ivana Leščića, predsjednik Mirza Šabić proglasio je konstituiranom novu Skupštinu Obrtničke komore Zagreb u mandatnom razdoblju 2018-2022. godine, koju čine:

...
Novosti

Obrtnička komora Zagreb dodijelila je zahvalnice i priznanja za uspješnu suradnju,doprinos u zaštiti, unapređenju i razvoju obrtništva

Nakon održane 1. konstiturajuće sjednice Skupštine Obrtničke komore Zagreb na kojoj su sudjelovali novoizabrani mandatari koji će svoju dužnost obnašati u razdoblju od 2018. do 2022. godine,  dodijeljene su zahvalnice i priznanja za ostvarenu uspješnu suradnju te izniman doprinos u zaštiti,...

Novosti

Grad Zagreb daje u zakup 33 poslovna prostora

U samom centru glavnog grada, Ilici, Palmotićevoj, Vlaškoj te na adresama koje su izvan užeg centra,  nalaze se 33 poslovna prostora koja Grad Zagreb daje u zakup. 
 
Rok za podnošenje pisanih ponuda je 22.10.2018.
 
Poslovni prostori na atraktivnim lokacijama uglavnom se mogu koristiti za ugostiteljske, trgovačke i uredske djelatnosti.
 
Novosti

Od 2019. doprinos za šume plaćaju samo veliki poduzetnici

Novi Zakon o šumama (Narodne novine 68/2018) donosi niz novih odredbi među kojima se posebno ističe djelomično ukidanje obveze plaćanja doprinosa za opće korisne funkcije šuma.

Novosti

150 stipendija Grada Zagreba za deficitarna zanimanja

Grad Zagreb za školsku godinu 2018./2019. dodijelit će do 150 stipendija učenicima koji su upisani u prvi razred trogodišnjih programa strukovnih škola Grada Zagreba, a prema utvrđenoj Listi deficitarnih zanimanja za potrebe obrtništva na području Grada Zagreba za školsku godinu 2018./2019. i to:

...

1. alatničar

Novosti

„Razvojem poduzetničkih vještina do pokretanja samostalnog poduzeća“ projekt za nezaposlene hrvatske branitelje

Grad Zagreb, Gradski ured za branitelje i ove je godine proveo projekt „Razvojem poduzetničkih vještina do pokretanja samostalnog poduzeća“, koji je namijenjen nezaposlenim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.  Završna konferencija projekta, čiji je cilj osposobiti nezaposlene...

Novosti

Zagrebačka županija dodjeljuje stipendije za deficitarna zanimanja

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za školsku/akademsku godinu 2018./2019. za učenike i studente s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Natječaj je otvoren do 15. listopada 2018. godine. 

Novosti

Sve radimo da se obrtnici prilagode novim trendovima na tržištu

Za nedjeljno izdanje 24sata, predsjednik Šabić govorio je o lakšem poslovanju obrtnika, potporama koje nude Grad Zagreb i Zagrebačka županija, ali i Zagreb Craftsu, Artifexu, Obrtničkom forumu-projektima Obrtničke komore Zagreb

Stranice

Pretplati se na Novosti - Feed