„Croatian Experience in England“ je projekt mobilnosti odobren Obrtničkom učilištu  za 15 dana mobilnosti u Plymouthu.

Cilj projekta:  intenzivno učenje engleskog jezika i marketinga radi podizanja razine znanja engleskog jezika te radno iskustvo u organizacijama i institucijama sličnih ili vezanih aktivnosti komorskom sustavu uz stjecanje novih mogućnosti za daljnju suradnju na razvoju europskih projekata.

Aktivnost: u mobilnosti je sudjelovalo 15 osoba (tajnici i radnici udruženja obrtnika s područja OKZ i tajnik OKZ, predstavnici institucija s kojima komorski sustav provodi obrazovne programe i ravnatelj Obrtničkog učilišta). Intenzivan tečaj engleskog jezika, upoznavanje s radom institucija vezanih uz obrtništvo, obrazovanje i zapošljavanje, upoznavanje kulture i povijesti Plymouthy i Engleske, socio-kulturološki dijalog i upoznavanje s načinom života domaćina.

Ovaj projekt realiziran je u suradnji s partnerom Tellus Group u razdoblju 6.-19.11.2011. godine. Smještaj sudionika je bio u obiteljima, što je doprinijelo razvoju verbalne komunikacije sudionika i stjecanju saznanja o stvarnom načinu života i kulture u Engleskoj. Sudionici mobilnosti upoznali su se s programima EU u području obrazovanja te će u suradnji s Obrtničkim učilištem i OKZ  zajednički izraditi prijedloge za nove projekte.