Aktivnost Partnerstva pod nazivom „Business Competence in Social Management“, traje 2 godine (do lipnja 2014. godine). Projekt se provodi u sklopu Programa cjeloživotnog učenja Leonardo da Vinci, za čiju je provedbu i nadzor odgovorna Agencija za mobilnost i programe EU.

Koordinator projekta: Volkshochschule, Hannover, Njemačka

Partneri:

  • Volkshochschule, Hannover, Njemačka
  • Obrtničko učiliste-ustanova za obrazovanje
  • odraslih, Zagreb, Hrvatska
  • ZEB – Stepansstift, Hannover, Njemačka
  • VEDOMA, Maribor, Slovenija
  • Easy Business Training GmbH, Beč, Austrija
  • PROIN, Granada, Španjolska
  • Association Generations, Sofija, Bugarska

Cilj projekta je stvaranje obrazovnog programa temeljenog na ekonomskom znanju o poslovanju, namijenjenog rukovoditeljima društvenih, neprofitnih i volonterskih organizacija. Kao i u poslovima upravljanja profitno orijentiranima poduzećima, tako je i za uspješno poslovno upravljanje neprofitnom organizacijom potrebno odgovoriti na ekonomske izazove s kojima se suočava svako poduzeće.

Rezultat projekta će biti izrada kurikuluma iz financijskog upravljanja i poslovanja društveno orijentiranih organizacija, materijala u kojem će biti prezentirani obrazovni sustavi za rukovoditelje takvih organizacija, problemi s kojima se susreću, prijedlozi za poboljšanje na temelju dobre prakse.

Prvi sastanak je održan u Sofiji 18.-21.11.2012. g., a sudjelovala su tri predstavnika Obrtničkog učilišta Zagreb.

Koordinator projekta predstavio je aktivnosti i zadaće koje će se provoditi u skladu s odobrenim projektom, a zatim su se svi partneri ukratko predstavili. Nakon uvodnog upoznavanja i predstavljanja, predstavnici partnerskih organizacija dogovorili su zajedničke aktivnosti s ciljem kreiranja edukativnog kurikuluma iz poslovnog upravljanja. Nakon međusobne raspodjele zadataka, partneri su raspravljali o modelu buduće obrazovne ponude.

Zaključeno je među partnerima da će svaki raditi na svom dijelu posla, a rezultati njihovih aktivnosti biti će predstavljeni na idućem sastanku partnera, od 3. do 6. travnja iduće godine u Zagrebu. Na samom kraju sastanka, sudionicima su podijeljeni certifikati o sudjelovanju.

Nekoliko dana nakon sastanka, pokrenuta je službena internetska stranica projekta http://bucosoma.blogspot.com.