Treći sastanak partnera nakon Vicenze (Italija) te Mersina (Turska) održan je u Frankfurtu (Njemačka) od 03.-06.05.2014. godine, a Obrtničku komoru Zagreb predstavljale su Spomenka Krebsz, predsjednica i Ivica Zanetti, član Ceha frizera i kozmetičara OKZ te Tamara Vojvoda (stručno osposobljavanje-praksa).

Svi partneri ukratko su prezentirali glavnu temu sastanka „Obrazovanje mladih radnika i kontinuirano usavršavanje poslodavaca“ kako bi dobili uvid o edukaciji frizera i kozmetičara od najranije dobi, srednjoškolskom obrazovanju, daljnjem usavršavanju sa naglaskom na majstorskim ispitima kao najvišem stupnju obrazovanja kojim se dokazuje stručnost i kvaliteta, otvaraju mogućnosti za daljnji napredak u karijeri, mogućnost za pokretanje vlastite tvrtke ili obrta kao i kvalitetno podučavanje naučnika.

Na sastanku su detaljnije predstavljene kvantitativne informacije analize stanja o salonima, zaposlenima u salonima, naučnicima te broju sati i godine edukacije svakog pojedinog subjekta u strukturi salona u svakoj od zemalja partnera. Naglasak je bio na edukaciji nakon završene srednje škole, edukaciji koju pružaju privatni centri/akademije te Obrtničke komore.

U nedjelju poslijepodne svi sudionici projekta nazočili su Svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara pod nazivom „Hair & Beauty 2014/ Hairworld“, na kojem su sudjelovali i frizeri okupljeni u Cehu frizera i kozmetičara HOK-a uz natjecatelje iz 45 zemlja, s ukupno 1245 natjecatelja u 35 različitih natjecateljskih disciplina.

Sljedećeg dana sudionici projekta posjetili su privatnu Frizersku školu koja pruža usluge pripreme za majstorske ispite, gdje je bila održana prezentacija o majstorskim ispitima u Njemačkoj te prikazan praktični dio podučavanja naučnika.

Zadnjeg dana nastavljene su i aktivnosti vezane uz plan rada projekta te su definirani termini budućih sastanaka s temama koje će se raspravljati.

Belgija, Gent

Studeni 2014

Učenici/odrasli učenici

svih partnera

Zdravstveno-higijenska regulativa u salonima ljepote radi zaštite klijenata i profesionalaca

Malta, La Valletta

Veljača 2015

Socio-demografske promjene koje utječu na trendove u modi i njezi

Zagreb/Krško; Hrvatska/Slovenija

Svibanj/lipanj 2015

Završna konferencija projekta

Svi partneri će za slijedeći sastanak pripremiti prezentacije i podatke o zdravstveno-higijenskoj regulativi u salonima ljepote za svoju zemlju, te će se na kraju uvažavajući primjere dobre prakse izraditi „kurikulum izvrsnosti“ koji će biti osnova za daljnje širenje u zemljama EU. S izradom kurikuluma će se započeti u veljači 2015. godine na sastanku u Malti.