Novosti

Novosti iz udruženja

17. Gastro Turopolja privukao veliki broj posjetitelja u Veliku Goricu

17. Gastro Turopolja, najprepoznatljivija  gastronomska manifestacija u organizaciji Udruženja obrtnika Velika Gorica i Turističke zajednice Velike Gorice, prošli je vikend privikao velik broj posjetitelja u centar Velike Gorice.  

Novosti iz udruženja

Marko Cesar ponovno predsjednik Udruženja obrtnika Dugo Selo

Za predsjednika Udruženja obrtnika Dugo Selo ponovno je izabran Marko Cesar, jednoglasno je odlučeno na 1. konstituirajućoj skupštini održanoj 15. lipnja. 
Novi/stari predsjednik vodit će UO do 2020. godine, uz potpredsjednike Zdravka Srdinića i Željka Lepotinca. 

Novosti

250 izlagača na 20. sajmu gospodarstva u Zaprešiću

Više od 250 izlagača iz Zaprešića, županije, susjedne Slovenije, sudjelovalo je na 20. sajmu gospodarstva u Zaprešiću kojega je danas svečano otvorila pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac. Svoju podršku sajmu dao je i predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić koji je prilikom govora napomenuo kako Obrtnička komora Zagreb ima odličnu suradnju sa Županijom i njenim gradovima te neka to bude primjer...

Novosti

Kreće isplata više od 5,3 milijuna kuna za potpore poduzetnicima

Kreće isplata 5.314.000,00 kuna bespovratnih potpora za 148 poduzetnika koje će Zagrebačka županija dodijeliti temeljem provedenog natječaja za poticanje razvoja poduzetništva u 2018. godini.

Potpore se dodjeljuju za početak poslovanja poduzetnika, dok se kapitalne pomoći dodjeljuju za povećanje konkurentnosti za proizvodne i za neproizvodne djelatnosti.

Novosti iz udruženja

Ivanićgradski obrtnici na predavanju o GDPR-u

Udruženje obrtnika Ivanić-Grad 10. listopada 2018. godine organiziralo je za obrtnike još jednu edukaciju na temu zaštite osobnih podataka. Kako bi obrtnici saznali sve o Uredbi te kako istu provoditi u praksi, u prostorijama Udruženja predavanje je održala Snježana Grgić. Tijekom trosatnog predavanja obrtnici su postavljali konkretna pitanja vezana za njihovo poslovanje, na koji način ispunjavati obveze i kako uskladiti poslovanje s...

Novosti

Mirza Šabić ponovo izabran za predsjednika Obrtničke komore Zagreb

U Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika u utorak 9. listopada 2018. godine održana je 1. konstituirajuća Skupština Obrtničke komore Zagreb u novom sazivu. Nakon podnesenog izvješća predsjednika Izbornog povjerenstva Ivana Leščića, predsjednik Mirza Šabić proglasio je konstituiranom novu Skupštinu Obrtničke komore Zagreb u mandatnom razdoblju 2018-2022. godine, koju čine:

...
Novosti

Obrtnička komora Zagreb dodijelila je zahvalnice i priznanja za uspješnu suradnju,doprinos u zaštiti, unapređenju i razvoju obrtništva

Nakon održane 1. konstiturajuće sjednice Skupštine Obrtničke komore Zagreb na kojoj su sudjelovali novoizabrani mandatari koji će svoju dužnost obnašati u razdoblju od 2018. do 2022. godine,  dodijeljene su zahvalnice i priznanja za ostvarenu uspješnu suradnju te izniman doprinos u zaštiti,...

Novosti iz udruženja

Radionica „Mogućnosti prijave na natječaje EU fondova“

U sklopu 12. Tjedna cjeloživotnog učenja u trajanju od 01. do 07. listopada 2018., u suradnji s Obrtničkim učilištem grada Zagreba održana je informativna radionica za poslodavce o mogućnostima povlačenja sredstava i poboljšanja poslovanja kroz korištenje EU fondova na temu prijave na natječaje europskih fondova.
Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna je obrazovna kampanja čiji je cilj...

Novosti

Grad Zagreb daje u zakup 33 poslovna prostora

U samom centru glavnog grada, Ilici, Palmotićevoj, Vlaškoj te na adresama koje su izvan užeg centra,  nalaze se 33 poslovna prostora koja Grad Zagreb daje u zakup. 
 
Rok za podnošenje pisanih ponuda je 22.10.2018.
 
Poslovni prostori na atraktivnim lokacijama uglavnom se mogu koristiti za ugostiteljske, trgovačke i uredske djelatnosti.
 
Novosti

Od 2019. doprinos za šume plaćaju samo veliki poduzetnici

Novi Zakon o šumama (Narodne novine 68/2018) donosi niz novih odredbi među kojima se posebno ističe djelomično ukidanje obveze plaćanja doprinosa za opće korisne funkcije šuma.

Stranice

Pretplati se na Novosti - Feed