Novosti

Novosti

Portal Zagreb Crafts ostvario više od 23.000 posjeta, ostvarena i prva narudžba

Dvojezična digitalna platforma Zagreb Crafts koja promovira tradicijske i umjetničke obrte Zagreba, koja je nastala u suradnji Grada Zagreba, Obrtničke komore Zagreb i 24sata, trenutno okuplja 65 obrta.  Od lansiranja u svibnju do danas portal je ostvario više od 23.000 posjeta od strane 20.450 jedinstvenih posjetitelja koji su ukupno pročitali 85.825 pod-stranica...

Novosti

Dodatno izuzeće za proizvođače malih količina hrane

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je u narodnim novinama NN 79/2017 naputak o načinu primjene izuzeća od navođenja nutritivne deklaracije na hrani na temelju Zakona o informiranju potrošača o hrani. Ovim se Naputkom ujedno osigurava provedba Uredbe (EU) br. 1169/2011 Europskog parlamenta i Vijeća od 25. listopada 2011. o informiranju potrošača o hrani.

Novosti

Primjeri novih ograničenja ovrhe na plaći koji su u primjeni od 3. kolovoza 2017.

Stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona (Nar. nov. br. 73/17.) dana 3. kolovoza 2017. od ovrhe je izuzeta svota u visini 3/4 neto plaće (dalje: plaća) ovršenika koji prima plaću koja je manja od 5.664,00 kn (prosječna neto plaća u RH). Međutim, izuzeta svota ne može biti veća od 2/3 prosječne neto plaće u RH, odnosno 3.776,00 kn....

Novosti

Na snagu stupile Izmjene i dopune Ovršnog zakona

Izmjenama i dopunama Ovršnog zakona koji je stupio na snagu 3. kolovoza 2017. godine uspostavlja se pravičnija ravnoteža između svrhe mjera koje su ovrhovoditeljima na raspolaganju i interesa ovršenika u čija se vlasnička prava zadire. 
Osim toga, poboljšavaju se i dorađuju pojedine odredbe Ovršnog zakona te razrađuje primjena pravne stečevine Europske unije u vezi s blokadom računa.
  
...
Novosti

01.11.2017. stupa na snagu Uredba Vlade RH o gospodarenju komunalnim otpadom N.N. 50/17

Napokon se odvoz smeća više neće naplaćivati „od oka“ prema zakupljenim količinama već prema stvarno preuzetim količinama otpada. Dobro pazite kod ugovaranja stvarnih količina otpada, jer je davatelj usluge dužan sa svakim korisnikom zaključiti ugovor o odvozu otpada.

Najave

19. sajam gospodarstva u Zaprešiću

POZIV OBRTNICIMA,  PODUZETNICIMA I OSTALIM SUDIONICIMA NA SAJMU
Udruženja obrtnika Zaprešić i ove godine u suradnji s gradom Zaprešićem organizira već tradicionalni 19. SAJAM GOSPODARSTVA U ZAPREŠIĆU. 

Novosti

Obrtnička komora Zagreb podržala Hrvatsku juniorsku robotičku reprezentaciju koja je iz Japana donijela zlato

Mladi hrvatski robotičari osvojili su 3 zlatne medalje i jednu posebnu nagradu za programiranje robota na natjecanju RoboCup koje se održavalo od 27. lipnja do 30. srpnja u japanskom gradu Nagoyji.  

Novosti

Iskoristite sredstva Ministarstva za projekt "Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2017. godinu

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljuje Otvoreni javni poziv za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2017. godinu.

Prioritet ovog Otvorenog javnog poziva je poticanje gospodarskih subjekata (mikro, mala i srednja poduzeća) na sudjelovanje u obrazovanju učenika koji stječu zanimanja iz sustava...

Novosti

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta stipendira učenike u obrtničkim zanimanjima s 18.000.000,00 kuna

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08).

Ciljevi...

Novosti

Samozapošljavanje za proizvodne djelatnosti

Predmet i trajanje javnog poziva

Predmet ovog poziva je dodjela potpora Grada Zagreba za samozapošljavanje za proizvodne djelatnosti sukladno Pravilniku o uvjetima, kriterijima i postupcima za dodjelu potpora Grada Zagreba za samozapošljavanje.

Javni poziv će biti otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 15.11.2017. godine.

Korisnici potpora

Stranice

Pretplati se na Novosti - Feed