Novosti

Novosti

Istek certifikata za fiskalizaciju - nakon 5 godina

Certifikate za fiskalizaciju  potrebne za izdavanje fiskaliziranih računa izdaje Financijska agencija (FINA) na rok od pet (5) godina. S obzirom da je fiskalizacija uvedena po etapama tijekom 2013. godine, neki su obveznici preuzeli certifikate za izdavanje računa krajem 2012. godine, a samim time prvi certifikati istekli su krajem 2017. godine. 

Kako bi se obveza izdavanja fiskaliziranih računa provodila bez zastoja,...

Novosti

Država daje u zakup 32 poslovna prostora u samom centru Zagreba

U samom centru glavnog grada, Ilici, Bogovićevoj, Hebrangovoj, Frankopanskoj nalaze se 32 poslovna prostora koja država daje u zakup. 
Poslovni prostori na atraktivnim lokacijama, daju se u zakup u viđenom stanju na rok od 5 godina. 
Poslovni prostori uglavnom se mogu koristiti za ugostiteljske, trgovačke, uredske djelatnosti, zanatske i uslužne djelatnosti, proizvodne i tiskarske...

Novosti

Prijava dohotka od zajedničke djelatnosti

Zakonom o obrtu predviđena je mogućnost obavljanja djelatnosti u kojoj sudjeluje više supoduzetnika u tzv. zajedničkom obrtu (čl. 33-35 Zakona o obrtu). Ako takav obrt ostvaruje dohodak kao rezultat zajedničkog obavljanja djelatnosti, tada se taj zajednički dohodak treba prijaviti nadležnoj ispostavi Porezne uprave na Obrascu DOH-Z, najkasnije do 31. siječnja 2018. godine. 

Novosti iz udruženja

Više od 70 obrtnika na seminaru Porezne novosti

Udruženje obrtnika Vrbovec organiziralo je 09.01.2017. godine besplatan seminar na temu „Porezne novosti“ za sve knjigovođe, računovođe, obrtnike i poduzetnike. Više od 70 obrtnika slušalo je predavače Dražena Opalića iz Središnjeg ureda Porezne uprave i ovlaštenog poreznog savjetnika Ivana Čavizovića. Teme seminara bile su aktualnosti u obračunu plaća u 2018. godini, izmjena Pravilnika o porezu na dohodak i Pravilnika o...

Novosti iz udruženja

Provedba programa edukacije Operater/ka na računalu

U prostorijama Udruženja obrtnika Jastrebarsko u suradnji sa Obrtničkim učilištem grada Zagreba jučer je započela provedba programa edukacije Operater/ ka na računalu, financiran od Zagrebačke županije.
Prije samog početka predavanja polaznicima se obratio predsjednik Udruženja Stipe Bučar, poželio im uspješan rad, izrazio zadovoljstvo za unaprjeđenje i stjecanje informatičkih znanja i marketinških vještina te...

Novosti

Promjene poreznih propisa koje su stupile na snagu 1. siječnja 2018. godine

U nastavku objavljujemo promjene poreznih propisa koje su stupile na snagu 1. siječnja 2018. godine, a posebice vezane uz porezne zakone, trošarine, olakšice, ali i sve ostalo u domeni Ministarstva financija.

ZAKON O POREZU NA DODANU VRIJEDNOST

Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost (Narodne novine, broj 115/16) od 1...

Novosti

Donesene nove smjernice za provedbu aktivne politike zapošljavanja od 2018. do 2020. godine

U okviru 73. sjednice Vlade Republike Hrvatske prihvaćen je Prijedlog zaključka o donošenju Smjernica za razvoj i provedbu aktivne politike zapošljavanja u Republici Hrvatskoj u razdoblju za 2018. do 2020. godine.

Na temelju donesenih Smjernica za razvoj i provedbu aktivne politike zapošljavanja u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2018.-...

Novosti

Paušalno oporezivanje samoslatnih djelatnosti obrta, poljoprivrede i šumarstva

Obavljate li samostalnu djelatnost obrta ili samostalnu djelatnost poljoprivrede i šumarstva, a porez na dohodak želite plaćati u paušalnim svotama? Saznajte imate li na to pravo i kako ćete to pravo ostvariti? Priručnik pronađite u prilogu. 

Novosti

Prijava dohotka za obrtnike „paušaliste“ za 2017.

Obrtnici obveznici paušalnog oporezivanja dohotka krajem svake godine, a najkasnije do 15. siječnja 2018. dužni su predati godišnje izvješće o ostvarenom dohotku u prethodnoj (2017.) godini na Obrascu PO-SD.

Ta je obveza propisana Pravilnikom o paušalnom oporezivanju samostalnih djelatnosti, članak 7. stavak 4. (Narodne novine 1/2017).

Podsjećamo da obrtnik „paušalist“ ne vodi poslovne knjige,...

Novosti

Komora u posjetu dugogodišnjoj obrtnici

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić posjetio je jučer  dugogodišnju obrtnicu Šteficu Telebec u Domu za starije i nemoćne „Medevšćak“ prilikom čega joj je uručio prigodan božićni  poklon.

Štefica Telebec, vitalna 92-godišnja krojačica, bila je vlasnica obrta u centru Zagreba u kojem  je uspješno vodila svoj obrt više od 50 godina.

Stranice

Pretplati se na Novosti - Feed