Dodijeljeni ugovori o stipendiranju učenicima koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zanimanja

Dana 05.03.2019. godine, u Muzeju suvremene umjetnosti, održala se svečanost u sklopu koje su učenicima koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zanimanja dodijeljeni ugovori o stipendiranju. Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao doprinos provedbi mjera iz Programa Vlade za usklađivanje obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada, provodi Projekt „Poticanje obrazovanja za vezane obrte temeljene na sustavu naukovanja“. Jedna od aktivnosti u okviru navedenog Projekta je dodjela stipendija učenicima koji se obrazuju u deficitarnim obrtničkim zanimanjima temeljem koje potičemo mlade na obrazovanje u zanimanjima koja su tražena i deficitarna na tržištu rada u cilju stjecanja vještina za samostalan rad u zanimanju te razvoju socijalnih i poduzetničkih kompetencija. 

Sve nazočne pozdravio je ministar Darko Horvat koji je naglasio da ovakvi ugovori trebaju ohrabriti učenike da krenu poduzetničkim putem.  Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković istaknuo je da cilj Vlade podupiranje poduzetništva i obrta. 

Navedene ugovore uručili su predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, ministar rada i mirovinskog sustava,  Marko Pavić te ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat. 

Dodjeli ugovora prisustvovao je i predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr. sc. Mirza Šabić,  pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac,  predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar,  predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec sa suradnicima te mnogi drugi uvaženi gosti i gošće.