Dojdi osmaš, Zagreb te zove 2019.

Dana 10. svibnja 2019. godine održava se manifestacija "Dojdi osmaš, Zagreb te zove"  na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Park Zrinjevac). Događaj je pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića,  a u organizaciji Grada Zagreba, Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju te Ugostiteljsko-turističkog učilišta. Cilj ove manifestacije jest predstavljanje obrazovnih programa srednjih škola u Gradu Zagrebu  učenicima završnih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljiama kako bi im se olakšalo donošenje odluke o izboru odgovarajuće srednje škole i nastavku školovanja.

U Parku Zrinjevac, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević pozdravila je prisutne, a učenicima je poručila da je ovo hvalevrijedna manifestacija na kojoj mogu naći sve važne informacije za daljnje školovanje. Grad Zagreb se može pohvaliti izuzetno kvalitetnim srednjim školama, te vjeruje da učenicima neće biti teško odabrati srednju školu za daljnje obrazovanje.

Uz zamjenicu gradonačelnika gospođu Pavičić Vukičević, manifestaciju je posjetio i predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić, pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić te  pomoćnica pročelnika za odgoj i obrazovanje Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Katarina Milković.
Obrtnička komora Zagreb i ove se godine aktivno uključila u manifestaciju promovirajući upise u obrtničke i srednje strukovne škole, dijeleći promidžbene materijale i pružajući informacije o upisima za obrtnička zanimanja.