IN MEMORIAM - STJEPAN POPOVIĆ 1952. – 2018.

Udruženje obrtnika Jastrebarsko oprostilo se od dugogodišnjeg cijenjenog i uspješnog obrtnika, vlasnika obrta METAL-ART kovačko bravarske radnje na Gornjoj Reki, predsjednika Udruženja obrtnika Jastrebarsko u mandatnom razdoblju 2000. – 2004. godine, člana u tijelima udruženja koji je svojim zalaganjem doprinio razvoju obrtničkog komorskog sustava i promidžbi obrtništva.
Kao cijenjeni obrtnik kovačkog zanata, jedan od začetnika i inicijator aktivno se uključio u sam početak ponovnog rada novog saziva Udruženja 2000. godine, kada je izabran za predsjednika Udruženja.
Nakon kratkog vremena, pod njegovim vodstvom donesena je povijesna odluka o kupnji objekta nakon čije se realizacije današnja zgrada Udruženja obrtnika Jastrebarsko nalazi u ulici Tadije Smičiklasa u Jastrebarskom.
Njegov cijenjeni rad i djela uvijek su bili usmjereni ka jednoj želji; da svu svoju snagu i znanje, iskoristi na dobrobit onih, s kojima je bio vezan, a svojim primjerom pokazao odgovornost ispunjavanja obveza te savjetima i djelima uvijek spreman pomoći.
Nakon ulaska u mirovinu postao je član Sekcije umirovljenika Udruženja obrtnika Jastrebarsko, no zbog dugogodišnje bolesti nije se mogao značajnije aktivirati.
Udruženje i obrtništvo izgubilo je, ne samo promicatelja vrijednosti starih i umjetničkih zanata, nego i čovjeka, velikog prijatelja koji se dao na raspolaganje onda kada je to bilo najpotrebnije, a njegovo ime bit će vječno upisano u povijest obrtništva.
Posljednji ispraćaj je u petak 24. kolovoza 2018. u 16 sati na mjesnom groblju na Plešivici.
Počivao u miru.