MUP poziva obrte da podnesu zahtjev za označavanje oružja iz kategorije C

Iz Ministarstva unutarnjih poslova pozivaju sve pravne osobe, obrte i građane da podnesu zahtjev za označavanje ručnog i ostalog oružja iz kategorije C koje služi za izvođenje glasnog pucanja

Novim Pravilnikom o načinu ispitivanja i označavanja oružja, oružja kategorije C i naprava (Narodne novine, 54/18) propisano je da oružje kategorije C koje se nalazi u posjedu pravnih osoba ili obrta ili udruga ili građana, a služi za izvođenje glasnog pucanja, pravne osobe ili obrti ili udruge ili građani dužni su označiti propisanom oznakom u roku od 12 mjeseci od dana stupanja na snagu navedenog Pravilnik (21.06.2018.). Označavanje obavlja Ministarstvo unutarnjih poslova, a zahtjev i oružje predaje se policijskoj upravi ili postaji prema mjestu prebivališta i to službi nadležnoj za upravne poslove. U zahtjevu je potrebno navesti podatke o vlasniku oružja (ime, prezime, OIB, adresa i broj telefona) te podatke o oružju (vrsta oružja). 

 

Iz Ministarstva upozoravaju da ako vlasnik oružja iz kategorije C ne podnese zahtjev za označavanje u propisanom roku, oružje će se smatrati nelegalnim i sukladno članku 86. navedenog Zakona biti oduzeto, a protiv odgovorne osobe, odnosno vlasnika oružja, sukladno odredbama članka 89. ili članka 91. istog Zakona, pokrenut će se prekršajni postupak. 

Pročitajte više OVDJE

(Izvor: mup.hr, 2019.godine)