Nagrada za najorginalnije ukrašenu tortu obrtnici Nadi Golojuh

Jaskanska obrtnica Nada Golojuh u Tuheljskim toplicama osvojila je prvo mjesto za najorginalnije ukrašenu tortu, koja prikazuje Jastrebarsko u 4 godišnja doba - dvorac zimi, bazen i kupanje ljeti, berba grozda u jesen i livada sa cvijećem u proljeće.
Ovogodišnji V. internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva „Interslast“ održao se 11. i 12. listopada u Tuheljskim toplicama pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije, a okupio je sudionike iz Australije, Njemačke, Austrije, Češke, Rusije, Islanda, Italije, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.
“Interslast” se sastoji od kongresnog, natjecateljskog, i promotivnog dijela u kojem značajno mjesto zauzimaju radionice i prezentacija domaćih kolača u dijelu koji se zove “Folkslast”.
Glavna tema natjecanja bila je; Četiri godišnja doba. Interslast sadrži poseban dio „Folkslast“ koji promovira hrvatske, izvorne slastice. Ove godine predstavila se rapska torta, ozaljska torta Katarina Zrinski i zagorski svatovski kolači.
Rad vrhunskih slastičara valorizira stručni žiri, članovi Sekcije ocjenjivača pri Hrvatskom kuharskom savezu a najbolji dobivaju prestižna priznanja. Pobjednici u pravilu odlaze na svjetsko slastičarsko prvenstvo u Italiju.