Obrtnička komora Zagreb partner u projektu poduzetničkog inkubatora u Ivanić Gradu

U sklopu obilježavanja Dana Ivanić Grada održalo se predstavljanje realiziranih projekata na području grada i otvaranje Drvno-tehnološkog poduzetničkog inkubatora.

Modularni drvno-tehnološki poduzetnički inkubator ukupne je površine 722,7 m2 sa 17 zasebnih funkcionalno-prostornih jedinica namijenjenih korisnicima infrastrukture, među kojima 7 proizvodnih jedinica i 6 jedinica za uredsko poslovanje. Ugovor o dodjeli 8.289.000 kuna bespovratnih sredstava za ovaj projekt potpisan je u kolovozu 2018. godine kada je i krenula provedba projekta ukupne vrijednosti 8.316.291,65 kuna uz realizaciju Razvojne agencije Ivanić-Grada IGRA. Partner na projektu bila je i Obrtnička komora Zagreb. Projektom će se osigurati potrebna infrastruktura za razvoj poduzetništva na području grada i okolice, poboljšati konkurentnost i održivost malih poduzeća  kroz koordiniranu potporu u smislu dodatnih usluga, edukacijskih aktivnosti te transfera tehnologije i znanja.

Uloga poduzetničkog inkubatora je podupiranje poduzetnika početnika kroz pružanje kompletne infrastrukture poduzetnicima u početnoj fazi njihova poslovanja u cilju smanjenja troškova.

Potpredsjednik Vlade RH i ministra unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović naglasio je kako svi projekti Vlade idu prema naprijed. „S obzirom na cjelokupnu situaciju i krizu u kojoj smo se našli, ova je Vlada snažno podržala gospodarstvo kroz pomoć očuvanju pola milijuna radnih mjesta uz potpore za 95.000 tvrtki, a sveukupno smo investiralo više od 30 milijardi kuna. Počinjemo se vraćati i reaktivirati gospodarstvo, a krizu smo dočekali puno spremniji“, rekao je potpredsjednik Božinović

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb g. Mirza Šabić smatra kako svaki projekt koji potiče obrtništvo i razvija na višu razinu je dobro došao i hvalevrijedan.