Održane Jaskanske vinske svečanosti i obrtničko turistička izložba Eko etno jaska 2015.

Kotlovina Udruženje obrtnika JaskaKotlovina show JaskaDomaći specijaliteti Jaska

Svečanom otvaranju 24. po redu Jaskanskih vinskih svečanosti, u četvrtak 3. rujna prisustvovali su brojni visoki dužnosnici, koji su na taj način odali priznanje vrijednim jaskanskim vinarima, ali i gradu Jastrebarskom koji stoljećima njeguje tradiciju vinogradarstva i vinarstva svoga kraja. "Jaskanske vinske svečanosti kao manifestacija započele su prije točno pola stoljeća u izletištu Mladina pod nazivom Berbene svečanosti i "kruna" su cjelogodišnjeg rada jaskanskih vinara koji na jednom mjestu kroz 4 dana, prezentiraju najbolja i brojna nagrađena vina ovog kraja. Tom prigodom u Gradskoj vijećnici grada Jastrebarskog, nakon sjednice Predsjedništva OKZ koja je održana u prostorijama Udruženja obrtnika Jastrebarsko, a na kojoj su razrađene i pripremljene teme za Upravni odbor OKZ, održana je sjednica Upravnog odbora OKZ. Predsjednik Mirza Šabić, Potpredsjednica Jasenka Jančić, te Potpredsjednici Antun Trojnar, Ivan Leščić, Predsjednik Nadzornog odbora Renato Bočak, i v.d. tajnika OKZ Goran Čanković, posjetili su i Gradonačelnika Grada Jastrebarsko Zvonimira Novosela , u nazočnosti Dogradonačelnika Stipe Bučara. Na dnevnom redu su bile obrtničke teme, zaštita i razvoj obrtništva, te dogovor za predstojeći sastanak na temu; aktualna pitanja obrtništva. Predsjednik OKZ Mirza Šabić upoznao je gradonačelnika s namjerom OKZ da se nakon što se održe pojedinačni sastanci sa svim gradonačelnicima u županiji, održi i zajednički Okrugli stol sa izabranim temama. Predsjedniku UO Jastrebarsko Stipi Bučaru uručen je i prigodni poklon kao zahvala za pruženo gostoprimstvo, te sudjelovanje u organizaciji Jaskanskih svečanosti. Na vinskim svečanostima od 03. do 06. rujna posjetitelji su i ove godine imati priliku susresti se sa bogatom eno i gastro, kulturnom, turističkom, sportskom i zabavnom ponudom, a posebno treba istaknuti i Obrtničko turističku izložbu koja je okupila proizvođače ekoloških proizvoda, suvenira kao i predstavnike tradicionalnih obrta sa područja Grada Jastrebarskog i okolice, pa su uz vrhunska vina, brojni posjetitelji imali prilike kupiti i kušati domaće proizvode. Svojim uslugama i proizvodima na izložbi predstavili su se: DEKORATER I ARANŽER Vl. Nadica Golojuh, KRALUŠ HR Marija Šalić, AGROSLAVETIĆ d.o.o. Božidar Jelenić, OPG BEREČEK PETAR, ETNO UDRUGA SVETA JANA, OPG PEURAČA Duško Peurača, OPG VLADIMIR PAVLIĆ, PČELARSKO DRUŠTVO LIPA Darko Vancaš, OPG DUBRAVKO DIVJAK, LIKOVNO DRUŠTVO LJUBO BABIĆ Nikola Novosel, Poljoprivredna Zadruga PLEŠIVICA Tomo Haramija, SELENIT PLUS Marijo Radoš, DOMAĆA RADINOST Vasivija Dasović, ZIZI CANDLES Zvjezdana Budišćak. 16 jaskanskih vinara prezentiralo je svoja vina i gastro ponudu, to su: Damir Režek, Ivica Jurkovac, Ivan Velikanović, Zdenko Šember, Stjepan Šimanović, Robert Brkić, Siniša Šoškić, Stjepan Blažek, Drago Kurtalj, Stjepan Sirovica, Velimir Jagunić, Robert Braje, Stjepan Kolarić, Ljubomir Kunović, Ljiljana Španić i Josip Barundić. U zabavnom dijelu programa, tijekom četiri dana održavanja manifestacije, uz domaće kulturno umjetničke udruge i tamburaške sastave nastupile su i poznate estradne zvijezde: TS Barabe, Begini, Lidija Bačić i Mladen Grdović.

Dodaj komentar

Filtered HTML

  • Mrežne i adrese e-pošte se pretvaraju u poveznice.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • Dopuštene HTML oznake: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Redovi i paragrafi se prelamaju automatski

Plain text

  • Nisu dopuštene HTML oznake.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • Mrežne i adrese e-pošte se pretvaraju u poveznice.
CAPTCHA
Ovo pitanje provjerava vaš status posjetitelja i sprečava automatizirano ispunjavanje ovog obrasca.
1 + 2 =
Riješite jednostavni matematički problem i upišite rezultat. Na primjer za 1+3, upišite 4.