Novosti

Novosti

Vina od davnina

Ministarstvo poljoprivrede Vas sa velikim zadovoljstvom poziva na drugu reviju vina hrvatskih autohtonih sorata pod nazivom „VINA od DAVNINA“ koja će se održati 26. i 27. travnja 2019. u Zagrebu, u prostoru Art galerije Lauba. Ovim projektom želi se na jednom mjestu spojiti proizvođače vina autohtonih sorata, resorne institucije, znanstvene i obrazovne institucije, trgovce, ugostitelje i one koje jednostavno vole uživati u dobrom vinu.

Novosti

SAJAM CVIJEĆA “DUGOSELSKI CVIJET” – 4. i 5. svibnja – poziv izlagačima

U organizaciji Grada Dugog Sela, TZ Dugo Selo, Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo te pod medijskim pokroviteljstvom Radio Martina i Dugoselske kronike i ove godine će se održati 9. po redu SAJAM CVIJEĆA “DUGOSELSKI CVIJET”, i to 4. i 5. svibnja, u vremenu od 9,00 do 19,00 sati u Kolodvorskoj ulici u Dugom Selu. U Kolodvorskoj ulici...

Novosti

Budite oprezni u postupanju s ponudama za objavu podataka u različitim „registrima“

Iz Hrvatske obrtničke komore upozoravaju obrtnike da budu oprezni u postupanju s ponudama za objavu podataka u različitim „registrima“. Tekst objavljen na HOK-ovoj web stranici prenosimo u cijelosti. 
 

"U posljednje vrijeme primijetili smo opet učestalu praksu dostave ponuda za upis...

Novosti

Pojačane nadzorne aktivnosti Porezne i Carinske uprave

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će nadzore fiskalizacije od 18. – 24.4.2019. godine na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Nadzornim...

Novosti iz udruženja

Udruženje prijevoznika posjetilo sajam BAUMA

Udruženje prijevoznika Zagreb organiziralo je posjet sajmu BAUMA u Münchenu od 11.-13. travnja 2019. godine na kojem smo imali prilike vidjeti najvažnije novosti i najnoviju tehnologiju u građevini.

BAUMA je najveći svjetski stručni sajam građevinskih strojeva, strojeva za rudarstvo, građevinskih vozila i opreme, a predstavljene su 4 tematske cjeline:

Novosti iz udruženja

Gastro show „Slatki Samobor“

U sklopu 15. Samoborskog proljetnog sajma u subotu i nedjelju, 13. i 14. travnja, prvi puta održan je i gastro show Slatki Samobor, nova manifestacija pod okriljem Udruženja obrtnika Samobor koja promovira vrhunske samoborske slastičare i njihove proizvode.  

Novosti iz udruženja

Dojdi osmaš u Samobor!

Predstavljanje obrtničkih zanimanja u Samoboru ove godine održalo se 11. travnja od 9,00 do 14,00 sati u prostorijama samoborskih srednjih škola. Već 7. godinu zaredom ovaj projekt Udruženje obrtnika Samobor zajednički provodi s Gradom Samoborom, Ekonomskom trgovačkom i ugostiteljskom školom Samobor, Srednjom strukovnom školom Samobor, zagrebačkim srednjim školama i Udrugom Pozitiva Samobor. Ove godine kao gost pridružio nam se Park prirode Žumberak –...

Novosti

Dođite na Uskrsni sajam!

Na zapadnom dijelu  glavnog zagrebačkog trga i ove godine, obrtnici- proizvođači suvenira, članovi Udruženja obrtnika grada Zagreba predstavljaju bogatu ponudu ručno izrađenih unikatnih proizvoda. Manifestaciju pod nazivom „Uskrsni sajam proizvođača suvenira Udruženja obrtnika grada Zagreba 2019“ građani i brojni turisti mogu posjetiti u periodu od 11. do 23. travnja 2019.godine.

Novosti

OBRTNICI JAVITE NAM SE! Drastično povećane zakupnine državnih poslovnih prostora

Stupanjem na snagu Izmjena i dopuna Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnih prostora u prosincu 2018. godine, otvorena je mogućnost da država kao zakupodavac drastično poveća iznose zakupnina za poslovne prostore. Nekim našim kolegama zakupnine su povećane i za više od 100% .
Molimo sve obrtnike koji su dobili ugovore o zakupu sa...

Novosti

Podnošenje zahtjeva za izdavanje dozvola za boravak i rad elektroničkim putem

Uzimajući u obzir potrebe tržišta rada u Republici Hrvatskoj, Ministarstvo unutarnjih poslova posljednjih godinu dana poduzima značajne aktivnosti kako bi se ubrzao postupak izdavanja dozvola za boravak i rad.

Stranice

Pretplati se na Novosti - Feed