Predavanja u sklopu Zagrebačkog energetski tjedan

Obrtnička komora Zagreb i Udruženje obrtnika Grada Zagreba su za svoje članove i zainteresirane obrtnike i poduzetnike organizirali stručne prezentacije u sklopu Zagrebačkog energetskog tjedna. Prezentacije  su održane dana 14. 05. 2019. od 11,00 do 13,00 sati, u  Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika, Zagreb, Ilica 49 I kat/ulaz kroz passage. Predavanjima je i prisustvovao Damir Lončarić, voditelj gradskog odjela za opskrbu i gospodarenje energijom.  
Tajnik Obrtničke komore Zagreb, Goran Čanković je u svojoj uvodnoj riječi pozdravio sve nazočne u ime Obrtničke komore Zagreb i predsjednika dr.sc. Mirze Šabića. Nakon kratke uvodne riječi bile su predstavljene teme stručnih prezentacija: 

  1. Križevački sunčani krovovi  - Zelena energetska zadruga- Lucija Nađ i Josip Beber
  2. Mogućnosti besplatnih edukacija za korištenje zelene energije – Obrtničko učilište, izlagač: Goran Švast
  3. Razvoj nove kvalifikacije: Stručnjak za primjenu pametnih instalacija u zgradarstvu, Obrtničko učilište, izlagač: Danijel Đekić
  4. Bežične tehnologije i energetska učinkoitost- Obrtničko učilište, izlagač: Goran Švast

Predavači iz Zelene energetske zadruge govorili su demokratizaciji energije te o mikrozajmovima koje su koristili pri realizaciji  svojih projekata, ponajviše gradnji energetski neovisne škole. 

Goran Švast iz Obrtničkog učilišta govorio je mogućnosti besplatnih edukacija za korištenje zelene energije, govorio je o projektu COSB-Cjeloživotnim obrazovanjem i osposobljavanjem do sigurnog zapošljavanja i bolje budućnosti. Danijel Đekić iz Obrtničkog učilišta se u svom izlaganju osvrnuo na  primjenu pametnih instalacija u zgradarstvu. Više o projektima Obrtničkog učilišta, pronađite OVDJE

Zagrebački energetski tjedan traje do 19.svibnja, a program događanja pogledajte OVDJE