Predstavnici Udruženja na završnoj konferenciji projekta JobCollege SAVA - Kako smo odgovorili na potrebe poslodavaca na području LAG-a SAVA?

U Glazbenoj školi Jastrebarsko danas je održana završna konferencija projekta JobCollege SAVA koju provodi Udruga Eduka.
Sudionici projekta predstavili su teme iz programa: nezaposlenost - predstavljanje metoda i rezultata rada s nezaposlenim osobama, Sutra - predstavljanje metoda i rezultata rada s učenicima i učenicama završnih razreda u osnovnim i srednjim školama, Kako nam je bilo? - iskustva sudionika i sudionica projektnih aktivnosti, a na temu: Budućnost ostaje na mladima - perspektiva lokalnih stručnjaka o interesu mladih za određena zanimanja, govorio je predsjednik Udruženja obrtnika, ujedno i zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar, koji se u svom obraćanju osvrnuo na upis učenika u zanatska zanimanja, projekte udruženja i komore u svrhu promicanja i prezentacije obrtničkih zanimanja s ciljem pružanja informacija i poticanja učenika završnih razreda na odabir upravo obrtničkih usmjerenja u srednjim školama – Zagrebački obrtnički sajam, stipendiranje učenika za obrtnička zanimanja, osiguranja posla i daljnje strukovne izobrazbe i usavršavanja nakon završetka škole i sl.
JobCollege Sava projekt je udruge Eduka – centra lokalnog razvoja u partnerstvu s Institutom za razvoj tržišta rada, LAG-om Sava, udrugom Odraz, te gradovima Jastrebarsko i Zaprešić. Projekt se provodi na području LAG-a Sava koje osim gradova Jastrebarsko i Zaprešić uključuje i gradove Samobor i Sveta Nedelja te općine Brdovec, Dubravica, Klinča Sela, Luka, Marija Gorica, Pušća, Stupnik.