Predstavnici Udruženja odali počast preminulom članu Božidaru Šiktaru

Predstavnici Udruženja obrtnika Jastrebarsko, na čelu sa predsjednikom Stipom Bučarom odali su počast preminulom dugogodišnjem članu i uspješnom obrtniku Božidaru Šiktaru  polaganjem vijenca na grob i paljenjem svijeća u nazočnosti uže obitelji.

Kako je  istaknuti član Udruženja nakon kratke i teške bolesti preminuo za vrijeme trajanja proglašene epidemije koronavirusa te u vrijeme mjera zabrane prisustvovanja pogrebima i posljednjim ispraćajima, predstavnici Udruženja su se ovim činom oprostili od svog aktivnog člana i prijatelja.

U emotivnom obraćanju predsjednika Udruženja obrtnika Jastrebarsko g. Stipe Bučara, iskazana je zahvala Božidaru Šiktaru za znatan doprinos radu Udruženja, a posebno je naglašen njegov status u profesionalnom smislu jer je slovio kao izuzetno stručan, pouzdan i marljiv obrtnik te nadasve kao korektan, empatičan, druželjubiv i susretljiv čovjek koji je mnogima pomogao kad je to bilo najpotrebnije.

Obrtnik Božidar Šiktar ostati će u trajnom sjećanju svih članova Udruženja obrtnika Jastrebarsko, kao i svih onih s kojima je poslovno surađivao i prijateljevao.