Priznanja komore zaslužnim obrtnicima: predsjedniku udruženja Stipi Bučaru i Mladenu Celiću te Srednjoj školi Jastrebarsko

Povodom obilježavanja 23. Dana Obrtničke komore Zagreba na svečanoj sjednici  20. ožujka Komora je dodijelila priznanja zaslužnim obrtnicima, pojedincima i školama za promicanje i unaprjeđenje obrtništva u cjelini.
Na prijedlog Nadzornog odbora Udruženja obrtnika Jastrebarsko komora je uručila najviše priznanje Zlatnu Statutu Obrtničke komore Zagreb s pisanim priznanjem, koja se dodjeljuje za postignute značajne poslovne rezultate u obrtu, povećanje broja zaposlenih, očuvanje i unaprjeđenje vještina i znanja deficitarnih, umjetničkih i tradicijskih obrta predsjedniku Udruženja obrtnika Jastrebarsko Stipi Bučaru za uglednog, uspješnog i časnog obrtnika, postignute značajne poslovne uspjehe, te izniman doprinos u razvoju  obrtničkog  komorskog sustava i promidžbu obrtništva.
Stipe Bučar elektroinstalaterski obrt otvorio je 1988. godine, dok se 2004. godine aktivno  uključuje u rad tijela komorskog sustava kao član Upravnog odbora, a posebno značajne rezultate ostvario je kao predsjednik udruženja na funkciji od 2006. godine, koju obnaša i danas. Kao član Upravnog odbora i Skupštine Obrtničke komore Zagreb, te član Skupštine najviše krovne obrtničke asocijacije Hrvatske obrtničke komore svojim aktivnim radom unaprijedio je ne samo svoj obrt, već i obrtništvo u cjelini radom na njegovoj promidžbi u zemlji i inozemstvu. Svojim primjerom i radom potaknuo je mnoge obrtnike da se uključe u dobrovoljne akcije kojih je inicijator i organizator, te na aktivno sudjelovanje u rad Udruženja. Stipe Bučar, upornim, poštenim te dugogodišnjim radom u organizaciji komorskog sustava i sveukupnim ostvarenim rezultatima za koja je dobio mnogobrojna priznanja doprinio je razvoju i unapređenju gospodarskog i društvenog razvitka Zagrebačke županije i šire.

Srebrna diploma Obrtničke komore Zagreb na prijedlog Upravnog odbora udruženja uručena je obrtniku Mladenu Celiću za neprekidno obavljanje obrta (duže od 20 godina), za dugogodišnji rad i aktivno sudjelovanje u tijelima udruženja i komorskog sustava.
Svojim radom, znanjem i zalaganjem vlasnik trgovine CELA od 1993. godine postigao je značajne poslovne rezultate,  te svojim djelovanjem dao značajan doprinos razvoju i promicanju obrta i obrtništva u cjelini. Mladen Celić zajedno sa obitelji svojim uspješnim, odgovornim i kvalitetnim radom, iza kojeg stoji puno odricanja, već godinama predano radi na unapređenju svog obrta i struke. Ove godine trgovina CELA obilježava 25. godina poslovanja putem obrta u kojem cijelo vrijeme vlasnik Mladen radi sa suprugom Jasnom i sinovima. Obrtnik Mladen Celić aktivno je uključen u rad Udruženja obrtnika Jastrebarsko u Cehu trgovaca od 2006. godine, dugogodišnji je član Skupštine, te obnaša funkciju zamjenika predsjednika u Cehu trgovaca već dva mandata, a rado se uključuje i u sve akcije i događanja koja provodi Udruženje obrtnika, od radnih akcija, humanitarnih, natjecanja i sl.

Zlatni krug Obrtničke komore Zagreb s pisanim priznanjem dodjeljuje se udruženjima obrtnika i institucijama za ostvarene posebne rezultate u zaštiti i promicanju obrtništva, obrtničkog obrazovanja, organiziranja sajamskih priredbi, modnih revija te raznih drugih aktivnosti, kao i pravnim i fizičkim osobama za značajan doprinos razvoju, zaštiti i promicanju obrtništva. Ove godine Obrtnička komora Zagreb Zlatni krug dodijelila je Srednjoj školi Jastrebarsko za ostvareni značajni doprinos u obrazovanju u čije ime je priznanje preuzela ravnateljica škole gđa. Đurđica Lončarić.