Na Svečanoj Akademiji Hrvatske obrtničke komore, održanoj 1. srpnja u Zagrebu, dodijeljena su priznanja zaslužnim obrtnicima iz Republike Hrvatske. 

Najviše priznanje Hrvatske obrtničke komore (jednu od tri ukupno), statuu "Zlatne ruke" s poveljom, dobio je Marijan Karlović – dugogodišnji Predsjednik Udruženja obrtnika Samobor.

Nagrada se dodjeljuje za dugogodišnje uspješno bavljenje obrtom, doprinos razvitku komorskog sustava, obrazovanja, očuvanja tradicije i na drugim područjima. Marijana Karlovića za ovu uglednu nagradu predložila je Obrtnička komora Zagreb. Nagradu mu je uručio Marko Jurčić, savjetnik za gospodarstvo predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, koja je bila pokrovitelj Svečane Akademije.

Iza Marijana Karlovića je preko 20 godina vrijednog bavljenja ugostiteljstvom i lovstvom. Obrt je osnovan 1996.g., ali tradicija obrtništva u obitelji Karlović seže još od 60-tih godina prošlog stoljeća, jer je Marijan Karlović naslijedio obrt od svoje majke koja se bavila ugostiteljstvom te prenijela svoje znanje i iskustvo na sina Marijana. Nakon više od 20 godina rada u obrtništvu, obrt Karlović je prerastao okvire malog obrta te trenutno zapošljava preko 10 zaposlenika.

Ugostiteljstvo je osnovna djelatnost koju je Marijan Karlović njegovao u svom radu; od vinogradarstva, pripreme domaće hrane, pa sve do otvaranja restorana u samom centru Samobora.

Trenutno Samoborsku Klet vode njegove kćerke koje su majstorice u svojim zanimanjima (konobar i kuhar) te uspješno nastavljaju posao koji je započeo njihov otac Marijan. Mnogobrojni učenici obavljaju svoju radnu praksu u licenciranom obrtu „Samoborska Klet“ za zanimanja konobar i kuhar, koji također radi po visokim standardima HACCP-a, a vezano za higijenu prostora i osobne higijene svojih zaposlenika i učenika na praksi.

Uz ugostiteljstvo, Marijan Karlović bavi se i lovstvom i proizvodnjom mesnih prerađevina od divljači. Lovište "Višnjički bok"- ustanovljeno je 2005. godine,

Marijan Karlović uspješno povezuje ove dvije kompatibilne djelatnosti, ugostiteljstvo i lovstvo u jednu cjelinu te tako nastavlja svoj rad i prenosi svoja znanja i iskustvo na mlađe generacije u svojoj obitelji i šire.