Službeno otvoren Zagreb Crafts Shop

Zagreb Crafts Shop službeno je otvoren u utorak, 16. srpnja, u 18:00 sati, u pasažu Obrtničke komore Zagreb, na adresi Ilica 49.  Na svečanom otvorenju prisustvovali su  predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Drago Prgomet, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra Darka Horvata- Ana Mandac, predsjednik Hrvatske obrtničke komore- Dragutin Ranogajec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije- Damir Fašaić, gradonačelnici, načelnici,  ravnatelji obrtničkih strukovnih srednjih škola, predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar uz članove Predsjedništva, Upravnog i Nadzornog odbora Obrtničke komore Zagreb, predstavnici obrtničkih komora iz drugih županija i brojni obrtnici i obrtnice koji su svojim prisustvom podržali otvaranje Obrtničke komore Zagreb. Naknadno se svečanosti pridružio i gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić.

Svečani program vodila je odlična Mila Elegović. U svom pozdravnom govoru, predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić,  pozdravio je sve nazočne otvorenju "prvog i jedinog Crafts Shopa" te je naglasio samu važnost projekta. Zadovoljan je što je ovaj projekt jedan od načina na koji Obrtnička komora Zagreb može pomoći obrtnicima koji nemaju svoje trgovine. 

Izaslanica predsjednika Vlade i pomoćnica ministra Darka Horvata- Ana Mandac smatra da će  Crafts Shop obogatiti turističku ponudu Grada Zagreba ali i Zagrebačke županije, nadodala je da Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta aktivno radi na promicanju obrtništva i u Hrvatskoj te su rezultati investiranja Minsitarstva više nego vidljivi.  Predsjednik Gradske skupštine, Drago Prgomet, čestitao je na otvaranju Crafts Shopa koji je sjajna ideja i lijepo je što obrtnici mogu na takvom mjestu izložiti svoje radove. 

Naknadno se svečanosti pridružio i gradonačelnik Milan Bandić koji je zajedno s predsjednikom Obrtničke komore Zagreb, Mirzom Šabićem, prerezao tortu. 

 

Zagreb Crafts Shop, projekt je Obrtničke komore Zagreb i Udruženja obrtnika grada Zagreba i kao takav prvi je crafts shop u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj koji će na jednom mjestu ponuditi unikatne rukotvorine zagrebačkih obrtnika i obrtnika s područja Zagrebačke županije, s ciljem promocije i popularizacije tradicijskih i  umjetničkih obrta. 

Zagreb Crafts Shop je nastavak, već ranije započete uspješne digitalne platforme Zagreb Crafts. Naime, putem ove platforme više od 100 obrtnika nudi mogućnost online kupnje svojih vrijednih i visokokvalitetnih proizvoda, a koji će od sada, građanima grada Zagreba, kao i brojnim turistima, biti dostupni i u ovoj, novouređenoj trgovini, smještenoj ovdje, na ovoj atraktivnoj lokaciji u samom središtu našeg Grada, u pasažu Matice hrvatskih obrtnika. 

Otvaranjem ovog izložbeno prodajnog prostora na atraktivnoj lokaciji u strogom centru grada, obrtnici na jednom mjestu pružaju pregled zanatskih vještina i  umijeća te unikatan dizajn materijala i rukotvorina. Zagreb Crafts Shop trenutno okuplja radove 25 obrtnika iz Zagreba i Zagrebačke županije, a koje možete razgledati svakim radnim danom od 10 do 18 sati i subotom od 10 do 14 sati. Svaki rad izložen u trgovini, odlikuje visoka estetska i kreativna rješenja pa se tako može vidjeti ali i kupiti umjetnički izrađen nakit, unikatne haljine, jedinstvene torbe i novčanike, suvenire s motivima Zagreba, različite cvjetne dekoracije, ručno šivane bilježnice, svijeće, ukrase, kao i druge brojne rukotvorine. Ovaj projekt predstavlja još jedan iskorak i značajan pomak u promicanju zagrebačkih obrtnika i obrtnika zagrebačke županije  i njihovih proizvoda, te na ovaj način upotpunjuje turističku ponudu  na što su obrtnici kao i Obrtnička komora Zagreb izuzetno ponosni.

Svečanom ugođaju na otvorenju doprinijele su i glazbene točke sopranistice Danijele Pintarić u pratnji klavijaturista Josipa Cvitanovića.Danijela Pintarić, zvijezda je operete i mjuzikala, koja je osim po kazališnim uspjesima široj publici poznata  i kao dvostruka pobjednica Festivala kajkavske popevke u Krapini,. Josip Cvitanović skladatelj je i aranžer s više od 400 autorskih djela, član je Hrvatskog društva skladatelja koji od 2008. godine surađuje sa Zagrebačkom filharmonijom kao dirigent i glazbeni producent. Dvostruki je dobitnik diskografske nagrade Porin u kategoriji: glazbeni producent dječjeg albuma (2001., 2008.).

 

Pozivamo Vas da posjetite naš prvi Zagreb Crafts Shop na adresi Ilica 49 (pasaž)!

U ponudi Vas očekuju unikatni proizvodi koje odlikuje visoka estetska i kreativna rješenja pa će se među njima naći i unikatan nakit, torbe, novčanici, suveniri s motivom Zagreba, cvjetne dekoracije, ručno šivane bilježnice, ukrasi i brojne druge rukotvorine i sve to po povoljnim cijenama! 

 Zapratite Zagreb Crafts Shop!

Facebook: Zagreb Crafts Shop

[VIDEO] Otvorenje Crafts Shopa

 

PrilogVeličina
PDF icon Crafts shop letak.pdf25.05 MB