Novosti

Novosti

Javni natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora i garaža u gradu Zagrebu

Raspisan je Javni natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora i garaža u gradu Zagrebu. U tijeku je prikupljanje pisanih ponuda koje se mogu dostaviti do 4. veljače 2021. godine.

...

Novosti

Obrtnici grada Zagreba i Zagrebačke županije uz već donirana financijska sredstva dodatno pomažu obrtnicima Sisačko-moslavačke županije

Delegacija Obrtničke komore Zagreb i Udruženja obrtnika grada Zagreba bila je danas na sastanku u Obrtničkoj komori Sisačko-moslavačke županije, tema sastanka bila je pomoć obrtnicima da u što kraćem roku zajedničkim snagama uspostave obrtnička poslovanja.

Novosti

Grad Zagreb osigurao 17 milijuna kuna za obrtnike

Gradonačelnik grada Zagreba g. Milan Bandić i pročelnica Ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša gđa. Mirka Jozić na održanoj novinarskoj konferenciji u prostorijama Obrtničke komore Zagreb objavili su Javni natječaj za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti, a rok za podnošenje zahtjeva je 30 dana.     

Novosti

Održan sastanak predsjednika Gradske Skupštine i predstavnika Obrtničke komore Zagreb

Održan je sastanak s predsjednikom Gradske Skupštine dr. Mislavom Hermanom na kojemu su bili predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić, predsjednik Udruženja obrtnika Grada Zagreba g. Antun Trojnar te potpredsjednice Obrtničke komore Zagreb gđa. Spomenka Krebsz o daljnjoj suradnji.

Na sastanku su iznijeti problemi s kojima se...

Novosti

Prijava dohotka od zajedničke djelatnosti DOH-Z

Zakonom o obrtu predviđena je mogućnost obavljanja djelatnosti u kojoj sudjeluje više supoduzetnika u tzv. zajedničkom obrtu (čl. 33-35 Zakona o obrtu).

Ako takav obrt ostvaruje dohodak kao rezultat zajedničkog obavljanja djelatnosti, tada se taj zajednički dohodak treba prijaviti nadležnoj ispostavi Porezne uprave na Obrascu DOH-Z najkasnije do 31. siječnja 2021.

Novosti

Partnerstvo za bolje strukovno obrazovanje: "Nastavnici u poduzeća- praksa za nastavnike"

Advantage Austria – Austrijski ured u partnerstvu s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Njemačko-hrvatskom industrijskom i trgovinskom komorom, Švicarskim veleposlanstvom, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom i Zakladom Znanje na djelu pokrenuo je inicijativu „Nastavnici u poduzeća – praksa za...

Novosti

Produženje potpore HZZ-a za skraćenje radnog vremena i dopuna potpore za očuvanje radnih mjesta

HZZ na svojim stranicama objavljuje produženje potpore skraćivanje radnog vremena do 31. prosinca 2021., kao i dopunu potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom (Covid-19) i posljedicama katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije za siječanj i...

Novosti

Prijave za procjenu štete od potresa

Krajem 2020. godine naše područje je ponovno pogodio potres, vrlo razoran je bio za Sisačko-moslavačku županiju ali i Grad Zagreb je ponovno stradao kao i Zagrebačka županija. Grad Zagreb još sanira štetu nastalu od prvog potresa koji ga je pogodio početkom godine, ovaj put je nastradao Zaprešić ali i drugi gradovi  Zagrebačke županije.

Mnogi poslovni prostori su ponovno oštećeni koji su već sanirani od prvog potresa ali i mnoge stambene...

Novosti

Uvodi se QR kod kao sastavni dio računa

Iako je Hrvatska obrtnička komora u vrijeme e-Savjetovanja o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom uložila primjedbe kojima traži ukidanje ove obveze ili barem produljenje roka za prilagodbu poreznih obveznika, od 1. siječnja 2021. godine obveznici fiskalizacije izdavanja računa trebaju na svojim računima obvezno navesti QR kod.

Novosti

Održana izvanredna sjednica Upravnog odbora Obrtničke komore Zagreb na temu pomoći nastradalima od potresa

U petak 8.siječnja 2021. održana je 16. izvanredna sjednica Upravnog odbora Obrtničke komore Zagreb na kojoj je glavna tema bila pomoć potresom nastradalom području Sisačko-moslavačke županije.

Stranice

Pretplati se na Novosti - Feed